Fudbal

Mančester siti predstavio Halanda: Norvežanin zvanično u timu prvaka engleske

Komentari

Autor: Euronews

13/06/2022

-

11:54 >> 11:58

Mančester siti predstavio Halanda: Norvežanin zvanično u timu prvaka engleske
Twitter/Manchester City - Copyright Twitter/Manchester City

veličina teksta

Aa Aa

Mančester siti je na svom zvaničnom tviter profilu potvrdio da je Norvežanin, Erling Braut Haland i zvanično postao njihov igrač.

Iako je sve bilo odavno završeno, transfer je i definitivno potvrđen danas, što raduje svakog pravog zaljubeljnika u fudbal jer će od predstojeće sezone imati priliku da gleda jednog od najboljih svetskih napadača u Premijer ligi, odnosno, na TV Arena sport:

"Ovo je poseban dan za mene i moju porodicu. Pratio sam igre Mančester sitija u poslednjih nekoliko sezona. Ne možete, a da se ne divite njihovom stilu igre. Siti stvara mnogo šansi, što je savršeno za igrača kao što sam ja. U ovom timu ima dosta fudbalera svetske klase, a Pep Gvardiola je jedan od najboljih menadžera svih vremena. Verujem da sam na pravom mestu i da ću ispuniti svoje ambicije. Želim da postižem golove, osvajam trofeje i da napredujem u karijeri. Jedva čekam da počnu pripreme", rekao je Haland za zvanični sajt engleskog kluba.

 

 

Da podsetimo, Siti je aktivirao otkupnu klauzulu za Norvežnanina, tako da će Borusija Dortmund na osvnou obeštećenja inkasirati oko 60 miliona evra.

Haland je karijeru započeo u Brineu i Moldeu u rodnoj Norveškoj, a zatim je proveo godinu dana u Red Bul Salcburgu. On se pridružio Dortmundu u januaru 2020. i postigao je 85 golova u 88 nastupa za Bundesligu.

Haland je privukao veliko interesovanje brojnih vrhunskih evropskih klubova, kao što su Real Madrid, Barselona, Bajern i Pari Sen Žermen. Međutim, on je spreman da se preseli u Mančester Siti da bi se pridružio timu Pepa Gvardiole uoči sezone 2022/23.

Komentari (0)

Sport