Fudbal

Remi Srbije na startu Evropskog prvenstva: "Orlići" odigrali nerešeno sa Izraelom

Komentari

Autor: Euronews

19/06/2022

-

19:39

Remi Srbije na startu Evropskog prvenstva: "Orlići" odigrali nerešeno sa Izraelom
Remi Srbije na startu Evropskog prvenstva: "Orlići" odigrali nerešeno sa Izraelom - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Fudbalska reprezentacija Srbije do 19 godina remizirala je u prvom kolu Evropskog prvenstva koje se održava u Slovačkoj sa Izraelom 2:2. Čini se da je "Orlićima" nedostajalo i malo sreće budući da se drugi pogodak Izraela zaista retko viđa.

Već na početku susreta, u osmom minutu, Srbija je povela preko Marka Lazetića. Fantastično je loptu tridesetak metara vodio Nemanja Motika, zatim je dodao bivše napadaču Crvene zvezde koji nije imao težak zadadatak i rutinski je savladao golmana Glikliha.

Izjednačujući pogodak za Irael postigao je Gloukh samo devet minuta kasnije. Asistenciju je upisao Turgeman.

Do kraja prvog dela igre Izrael je imao inicijativu, uputio je čak osam šuteva u gol Ognjena Lukića ali se na pautu otišlo sa aktuelnih 1:1.

U drugom delu igre nastavila se ofanzivna igra Izraelaca koja im se isplatila u 74. minutu. Na pravom mestu u pravo vreme našao se Said Ibrahim koji je praktično sa zemlje uspeo da ubaci loptu u mrežu.

Konačnh 2:2 postavio je Stefan Leković u 93. minutu. On je odlično ispratio udarac Nikole Kneževića koji je pogodio prečku, a na loptu je glavom natršao Leković i savladao Glikliha.

U narednom kolu Srbija će se 22. juna sastati sa Engleskom, dok će istog dana Izrael odmeriti snage sa Austrijom.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Komentari (0)

Sport