Fudbal

Sadio Mane u Minhenu na lekarskim pregledima: Čeka se ozvaničenje transfera Senegalca u Bajern

Komentari

Autor: Euronews

21/06/2022

-

18:01

Sadio Mane u Minhenu na lekarskim pregledima: Čeka se ozvaničenje transfera Senegalca u Bajern
Sadio Mane - Copyright Tanjug/(Tess Derry/PA via AP)

veličina teksta

Aa Aa

Sadio Mane je u Minhenu, čeka se samo i ozvaničenje transfera u Bajern i promocija koja je zakazana za sutra popodne na Alijanc Areni. Zvezda Liverpula je nešto pre podneva sleteo privatnim avionom u Minhen u pratnji svojim menadžera na lekarske preglede u kliniku "Barhemciger Bruder" i kansijevečeras potpisivanje ugovora.

I dok se čeka ozvaničenje transfera, nemačkim medijima je zapao za oko stajling sjajnog krilnog napadača jer je bio obučen u tradicionalnu nošnju svoje zemlje. Nosio je tamnoplavi gornji deo sa odgovarajućim pantalonama, takozvani senegalski kaftan uz obavezne mokasine. Ova odeća se u Africi nosi u svečanim prilikama, pa je izveden zaključak da su svi detalji ugovora već definisani.

Prema medijima, Bajern će platiti Liverpulu 32 miliona evra uz devet miliona evra mogućih bonusa, a igrač će zarađivati maksimalnih 25 miliona evra bruto po sezoni uz posebne bonuse sa kojima može da izađe na 30 milion evra bruto godišnje, odnsono 16 miliona evra neto. Potpisaće ugovor do juna 2025. godine.

 

 

"Srećni smo i ponosni što smo uspeli da dovedemo svetsku zvezdu u Minhen", rekao je sportski direktor Bajerna Hasan Salihamidžić.

Bavarcima će to biti treće letnje pojačanje posle Gravenberha i Mazrauija iz Ajaksa. Čeka se i Lajmer iz Lajpciga, a pregovara se sa Gnabrijem oko produženja saradnje. Klub su napustili Mark Roka (Lids), Sule (Dortmund) i Toliso (istekao ugovor), a pregovori sa Barselonom oko transfera Roberta Levandovskog napreduju polako.

Komentari (0)

Sport