Fudbal

Poraz Partizana od Kluža na pripremama u Sloveniji

Komentari

Autor: Pripreme u Sloveniji Partizan Kluž

24/06/2022

-

19:15

Poraz Partizana od Kluža na pripremama u Sloveniji
Partizan - Kluž - Copyright FK Partizan/Miroslav Todorović

veličina teksta

Aa Aa

U prvoj pripremnoj utakmici u Sloveniji, fudbaleri Partizana poraženi su od Kluža rezultatom 1:0. Duel protiv prvaka Rumunije u poslednjih pet sezona bio je ujedno i debi na klupi crno-belih novog trenera Ilije Stolice. 

Partizan je bio oslabljeni neigranjem standardnih štopera, Siniša Saničanin i Igora Vujačiča su se tek priključili ekipi nakon reprezentativnih obaveza u Ligi nacija, a meč je propustio i golgeter Rikardo Gomeš jer se požalio na povredu zadnje lože.

Ključni momenat dogodio se u 35. minutu. Odbrana Partizana je pogrešila, golman Aleksandar Popović je vraćenu loptu Zlatana Šehovića u peterac slabo ispucao. Poklonio je Paunu, a vezni igrač Kluža je proigrao Marka Dugandžiča koji je rutinski poslao u nebranjenu mrežu - 1:0.

Na sličan način mogli si i crno-beli do vođstva, u 15. minutu Bordeanu je bio neoprezan na svojoj polovini, oduzeo mu je loptu Natho i potom sa 20 metara snažno šutirao, a golman Sava odbranio.

U finišu poluvrema Brazilac u redovima tima iz Rumunije Rožer snažno je šutira sa 20 metara po zemlji, a lopta završila tik pored stative.

Odmah na početku drugog dela Filip Holender je pokušao udarcem sa distance, ali je za malo bio neprecizan.  

Naredna provera crno-belih je protiv Spartaka iz Trnave, igra se u utorak 28. juna od 18 časova. 

Partizan: Popović, Filipović, Jeftović, Šehović, Urošević, Zdjelar, Fejsa, Jović, Natho, Menig, Holender. Igrali su još: Stevanović, Terzić, Lutovac, Petković, Baždar, Stašević, Vlahović. 

Kluž: Sava, Braun, Matisa, Graovac, Bručić, Bordeanu, Muhar, Rožer, Paun, Dugandžić, Jeboa.

Komentari (0)

Sport