Fudbal

Ne moramo da platimo Asanu: U Partizanu uveravaju da je sudski proces protiv Japanca još u toku

Komentari

Autor: Euronews

27/06/2022

-

11:49

Ne moramo da platimo Asanu: U Partizanu uveravaju da je sudski proces protiv Japanca još u toku
Ne moramo da platimo Asanu: U Partizanu uveravaju da je sudski proces protiv Japanca još u toku - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Spor između Partizana i Takume Asana nije završen i odluka po kojoj crno-beli treba da plate 453.281 evro, plus pet odsto kamate i 898.467 dinara uz isti iznos kamate, je prvostepena, a ne konačna odluka, uveravaju u Humskoj.

Prema njihovim rečima postupak je još u toku i crno-beli, koje u ovom slučaju zastupa poznati advokat Zoran Damnjanović, su uvreni da će na kraju dobiti slučaj protiv japanskog fudbalera.

"Igrač Takuma Asano sa kojim je Partizan vodio postupak pred FIFA nije ostvario svoja prava na tom sudu, ali se radi o prvostepenoj presudi, a ne pravosnažnoj odluci, kojom su delimično uvojeni zahtevi igrača. Od januara meseca 2022. godine, Partizan je pokrenuo žalbeni postupak Sudom za sportsku arbitražu u Lozani (CAS), koji ima nadležnost da ukine, preinači ili ponovi postupak", poručili su iz Partizana.

Crno-beli su meidjima saooštili i da dok god traje spor oni isu u obavezi da plate igraču bilo šta.

"Dok traje proces pred CAS, kao što je to slučaj sa Partizanom i Asanom, klub nije u obavezi da isplati novac igraču i sve što se pojavilo u medijima su samo proizvoljne spekulacije, jer se radi o prvostepenom postupku. Ako već zadiremo u pravo, čak i odluka CAS u nekim slučajevima može da se ukine pred Federelnim sudom u Švajcarskoj. FK Partizan veruje da će odluka Casa biti u našu korist", stoji u saopštenju Partizana.

Komentari (0)

Sport