Fudbal

Partizan ubedljiv protiv Spartaka: Patrik Andrade postigao prvenac

Komentari

Autor: Euronews

28/06/2022

-

19:53

Partizan ubedljiv protiv Spartaka: Patrik Andrade postigao prvenac
Partizan - Copyright FK Partizan

veličina teksta

Aa Aa

U drugom kontrolnom meču na pripremama u Sloveniji, Partizan je ubedijivo slavio protiv Spartaka iz Trnave rezultatom 3:0 (2:0).

Sa identičnim kadrovskim problemima kao i u porazu protiv Kluža u prvoj proveri, bez klasičnih štopera i napadača, crno-beli su ovaj put ispoljili izuzetnu efikasnost, a pojačanje sa Zelenortskih Ostrva Patrik Andrade je debi začinio pogotkom.

U 21. minutu Natho je idealno proigrao u prostor Slobodana Uroševića koji je utrčao sa leve strane i ubacio loptu u peterac do Kvinsija Meniga, ali je odbrambeni igrač tima iz Slovačke u poslednjem momentu startovao i otklonio opasnost. Već u narednom minutu uzvratili su Slovaci sa dve dobre akcije, ali su Azevedo i potom i Boateng u brzoj kontri bili neprecizni. 


U 30. minut viđen je još jedan ozbiljan napad Spartaka, Boateng je pokušao glavom, lopta je završila na prečki, odbila se do Štetine čiji je udarac iz peterca zaustavio golman Stevanovioć, a potom Jevtovič izbacio loptu u polje.

Prvi pogodak na pripremama u Sloveniji Partizan je postigao u 37. minutu. Posle centaršuta sa desne strane, lopta se odbila od igrača Spartaka i došla do Kvinsija Meniga koji je sjajno reagovao i udarcem iskosa doneo vođstvo.

U finišu poluvremena najlepša akcija crno-belih, Fejsa je sa levog boka poslao dubinsku loptu na suprotnu stranu. Na pravom mestu napša se Aleksandar Lutovac, zahvatio je loptu glavom sa deset metara i efektno matirao Takača - 2:0. 

U drugom poluvremenu, Patrik Andrade je najpre propustio priliku da se upiše u strelce nakon proigravanja Meniga, ali je najzvučnije pojačanje crno-belih pet minuta kasnije postigao prvenac nakon što ga je sa leve strane na drugoj stativi proigrao Filip Holender za konačnih 3:0.

Naredni rival Partizana je Fenerbahče, meč se igra u subotu u Gracu.

Trener Ilija Stolica odlučio se za sastav: Stevanović, Filipović, Urošević, Jevtović,  Šehović, Fejsa, Lutovac, Natho,  Menig, Holender, Andrade. Igrali su još:Popović, Baždar, Petković, Terzić, Vlahović, Stašević, Saničanin. 

Komentari (0)

Sport