Fudbal

Bez golova na Vembliju: Englezi i Škoti podelili bodove

Komentari

Autor: Euronews

18/06/2021

-

22:33

Bez golova na Vembliju: Englezi i Škoti podelili bodove
Tanjug / Carl Recine /Pool Photo via AP - Copyright Tanjug / Carl Recine /Pool Photo via AP

veličina teksta

Aa Aa

Fudbalska reprezentacija Egnleske podelila je bodove sa selekcijom Škotske, nakon rezultata 0:0, u okviru drugog kola grupe D Evropskog prvenstva.

Englezi su bili veliki favoriti, ali Škotska je još jednom pokazala koliko je disciplinovana ekipa. Reprezentacija koju predvodi Stiv Klark pružala je odličan otpor tokom celog meča, čak u par navrata bila jako blizu da postigne pogodak.

U prvom poluvremenu najbolju šansu imao je štoper Mančester sitija, Džon Stons, kada je posle jednog kornera najbolje reagovao i zahvatio loptu glavom, ali pogodio je samo stativu i mreža Škotske je ostala nedirnuta.

Drugo poluvreme pružilo je još više uzbuđenja. Najbolju šansu za Škotsku imao je Lindon Dajks, kada je iz okreta šutirao u dalji ugao Džordana Pikforda, ali se na gol liniji našao Ris Džejms i uspeo da interveniše. Kasnije su Škoti imali još jednu sjajnu priliku, kada je posle greške Deklana Rajsa lopta stigla do Čea Adamas koji je iz dobre pozicije šutirao nekontrolisano preko gola.

Engleska je trenutno na drugom mestu grupe B sa četiri osvojena boda, dok su Škoti na četvrtom mestu sa jednim osvojenim bodom. Naredni meč Englezi igraju protiv Češke reprezentacije 22. juna u Londonu, dok će Škoti igrati protiv Hrvatske na stadionu u Glazgovu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Sastavi:

Engleska: Pikford, Džejms, Stons, Mings, Šo, Rajs, Filips, Foden, Maunt, Sterling, Kejn

Škotska: Maršal, Mektomini, Henli, Tirni, Odonel, Gilmor, Megin, Megregor, Robertson, Adams, Dajks

 

Komentari (0)

Sport