Fudbal

Prvi poraz u Sloveniji za Zvezdu: Kopar minimalcem slavio protiv srpskog šampiona

Komentari

Autor: Euronews

30/06/2022

-

20:25 >> 20:43

Prvi poraz u Sloveniji za Zvezdu: Kopar minimalcem slavio protiv srpskog šampiona
Prvi poraz u Sloveniji za Zvezdu: Kopar minimalcem slavio protiv srpskog šampiona - Copyright FK Crvena zvezda

veličina teksta

Aa Aa

Crvena zvezda je na trećem prijateljskom meču na pripremama u Sloveniji poražena od Kopra rezultatom 1:0. Iako nisu bili na prepoznatljivom nivou, crveno-beli jesu bili bolji rival, ali to nisu uspeli da iskoriste i dođu do pogotka.

Pored toga što su se povredili napadači Milana Pavkova i Ohija Omoižuanfa, Dejan Stanković sada ima novu brigu s obzirom na to da je povredu zadobio i Seku Sanogo. Igrao se 15. minut kada je Slavoljub Srnić morao da zameni stamenog vezistu.

Prva opasnost po gol Kopra dogodila se u 24. minutu kada je Srnić sa 25 metara odlično šutirao, ali se Golubović istakao sjajnom intervencijom.

Samo četiri minuta kasnije sjajnu šansu je imao Mirko Ivanić, ali nije uspeo da zatrese mrežu. Milan Rodić je sa levog boka uposlio Srnića, koji je šutirao a lopta se odbila do Ivanića na samo pet metara od protivničkog gola, ali je Golubović ponovo sjajno reagovao i protičitao udarac.

Ipak, prvi do vođstva stigli su fudbaleri Kopra kada je u 51. minutu Andrej Kotnik veoma preciznim i snažnim udarcem savladao Milana Borjana. Bila je ovo treća utakmica za redom gde su crveno-beli prvi primili gol.

Nekoliko minuta kasnije je El Fardu Ben odlično primetio da je golman Kopra istrčao sa gola, te je lukavo pokušao da pored njega ubaci loptu u mrežu, međutim nije bio dovoljno precizan. 

Nastavili su se napadi Crvene zvezde, ali i još uvek nije bilo izjednačenja. Aleksandar Katai je u 56. minutu pokušao glavom posle kornera, ali je lopta otišla nešti pored leve stative.

Potom je usledilo pravo zatišje. Zvezda je konstantno gradila napad i imala loptu ali nije uspevala da probiju zadnju liniju Kopra i dođe do šanse. Naravno, kada ste toliko fokusirani na napad, otvara se prostor za kontru protivnika. Igrao se 85. minut kada je Bede Osudži istrčao pred Zorana Popovića, koji je maestralnom odbranom otklonio opasnost.

Crvenu zvezdu do početka prvenstva očekuje još jedan egzibicioni meč protiv ekipe Zenita u Rusiji 3. jula.

Sastavi:

Crvena zvezda: Borjan (od 65. Popović), Rodić (od 46. Gobeljić), Eraković, Dragović (od 83. Živković), Pićini (od 83. Bakajoko), Kangva (od 46. Ben), Sanogo (od 15. Srnić), Kanga (od 58. Nikolić), Ivanić (od 83. Leković), Katai (od 65. Lučić), Bukari (od 46. Mustafa)

Komentari (0)

Sport