Fudbal

Stanković rezimirao pripreme: Nedostajali su nam golovi, ali smo stvarali šanse

Komentari

Autor: Euronews

01/07/2022

-

18:45

Stanković rezimirao pripreme: Nedostajali su nam golovi, ali smo stvarali šanse
Stanković rezimirao pripreme: Nedostajali su nam golovi, ali smo stvarali šanse - Copyright Printscreen/Arena sport

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Crvene zvezde okončali su pripremni period u Sloveniji, a šef stručnog štaba Dejan Stanković sumirao je sve ono što je urađeno u prethodnim danima i zaključio da je ekipa spremna za narednu sezonu.

Za početak, govorio je o adaptaciji Kingsa Kangve i Osmana Bukarija čije kvalitete izuzetno ceni.
 
"Izvanredni su za početak, jer kad se ubace dva ili više elementa u ekipu koja već dve do tri godine igra zajedno, treba strpljenja i rada. Neosporan je njihov igrački kvalitet, samo treba da imamo  strpljenja da pohvataju sve zahteve na koje su naši momci navikli. Samo da ih ubacimo u taj proces kako bi što pre shvatili način na koji napadamo, na koji se branimo, naš intenzitet igre i koje su nam ideje na svakom delu terena. Oni su dosta kvalitetni u svakom smislu te reči, tako da neće biti velikih problema što se tiče adaptiranja na novu ekipu".
 
Istakao je da su njegovi igrači vredno radili na Zlatiboru i u Sloveniji.
 
"Na Zlatiboru su nam falili reprezentativci, momci koji su nastavili posle prvenstva da nastupaju za nacionalne selekcije, tu pre svega mislim na igrače do 19 godina, kao i na Bena, Kangu i Borjana. Bilo je jako, svesno i namenski jako uz visok intenzitet treninga, jer znamo šta nas čeka. Od 10. jula do 13. novembra imamo strašan i paklen ritam. Oko 35 utakmica, što je praktično jedno prvenstvo i to odigrati u četiri meseca je zaista veliki broj mečeva. Na ovim pripremama smo rezultatski istrpeli malo. Videlo se da su igrači "teški" i umorni, ali bolje da to bude sada, nego kad počne prvenstvo, jer je pripremni period uvek takav. Naišli smo i na vruće vreme koje nije uobičajno za Sloveniju".

Istakao je Stanković i da ga ne brine izostanak realizacije u prijateljskim mečevima. 

 
"Svi znamo da je način na koji Zvezda igra ofanzivan i da nam je egzekucija izuzetno bitna. Na ovim pripremama, ako nam je nešto falilo, to su golovi, ali bih bio zabrinut da smo imali problem u stvaranju šansi, a toga nije bilo. Možda neki šut više ka golu smo trebali da uputimo, jer smo u poslednjoj utakmici imali dosta oduzetih lopti na polovini protivnika, ali nismo iskoristili to, jer je falilo lucidnosti i svežine kod poslednjeg pasa ili u realizaciji. Siguran sam da se to može pripisati umoru, jer kad nisi lucidan, donošenje odluke u deliću sekunde postaje teže. Igrom u polju, dolaskom na trećinu protivnika, presingom i agresivnom igrom sam zadovoljan, a igrači su sve to izneli umorni, tako da možemo očekivati samo boljitak. Kada su umorni i ispune zadatak koji je od njih tražen, pogotovo u prvom poluvremenu protiv Kopra, ne vidim dramu. Nije lepo kad se izgubi, jer je Zvezda klub koji je navikao na pobede i to je normalno. Gledaćemo da u narednim mečevima okrenemo i rezultat u našu korist". 

Dodao je i da se nada ulasku u Ligu šampiona.

 
"Svi se tome nadamo i težimo ka tome i radimo na tome. Nikada nisam sebi pravio alibi, ne želim ni sad, ali ako je jedan Žoze Murinjo rekao za Romu da je Liga konferencija njihovo takmičenje i da će sve uraditi da igraju Ligu Evrope i naprave iskorak, Žoze je jak na rečima, to znamo, ali smo i mi u prethodne dve sezone pokazali da možemo da igramo sa ozbiljnijim klubovima i ekipama od nas. Uradićemo sve da prođemo treće kolo, a posle u plej-ofu ne mogu da kažem da nemamo šta da izgubimo, ali dosta će nam biti lakše da igramo protiv bilo koga tu, jer znamo šta to donosi, kao i titula sledeće sezone, tako da imamo lep put ispred sebe".

Generalnu probu pred početak sezone, fudbaleri Crvene zvezde će imati 3. jula kada će gostovati Zenitu u Sočiju.
 
"S obzirom da smo radili izuzetno jako i da smo na tri dana igrali utakmice, očekuje nas težak put do tamo pre svega, u smislu odlaska i povratka, a videćemo ko će igrati. Ko god da izađe na teren, zahtevi su isti, a sigurno neću rizikovati sa igračima koji imaju manje fizičke probleme, jer znamo za šta se spremamo i bitno je da od 10. jula svi budu zdravi i pravi za početak prvenstva i ono što nas očekuje u nastavku", završio je Stanković. 

Komentari (0)

Sport