Fudbal

Nemačka bolja od Portugala: Aktuelni prvak Evrope potpuno nadigran

Komentari

Autor: Euronews

19/06/2021

-

19:43

Nemačka bolja od Portugala: Aktuelni prvak Evrope potpuno nadigran
AP Photo/Matthias Sćrader, Pool - Copyright AP Photo/Matthias Sćrader, Pool

veličina teksta

Aa Aa

Fudbalska reprezentacija Nemačke savladala je selekciju Portugal sa 4:2 u okviru drugog kola grupe F Evropskog prvenstva. Golove za Nemce su postigli Kaj Haverts, Robin Gosens uz dva autogolove Rafaela Gereira i Rubena Dijaša, dok su za Portugal pogađali Kristijano Ronaldo i Diogo Žota.

Nakon ofanzive Nemaca na početku meča, Portugal je ipak prvi došao do gola. Bruno Fernandeš je sjajnom dugom loptom pronašao Žotu, koji asistira, a ovaj šalje loptu u nebranjenu mrežu. Izabranici Joakima Leva su nastavili sa napadima i posle primljenog gola i nagrađeni su autogolom štopera Mančester sitija, Rubena Dijaša u 35. minutu, kada je sjajni Gosens poslao oštar centaršut a portugalski defanzivac nespretno zatresao sopstvenu mrežu.

Samo četiri minuta kasnije, u 39. minutu je levi bek Borusije Dortmunda, Rafael Gereiro takođe postigao autogol i doveo Nemačku u vođstvo. Ponovo su Nemci napravili višak iz odlične akcije pa su Gereiro i golman Rui Patrisio bili nemoćni.

 

 

Drugo poluvreme nastavilo se u istom ritmu, Nemci su naadali a Portugalci pokušavali da pruže otpor. Fudbaler Čelsija, Kaj Haverts postigao je pogodak za 3:1 u 51. minutu na asistenciju Gosensa, koji se i sam, devet minuta kasnije upisuje u strelce. Kimih je prošao po desnoj strani i fenomenalno centrirao, a fudbaler Atalante vrhunski reagovao na drugoj stativi i glavom postigao pogodak.

Konačan rezultat postavio je Diogo Žota u 67. minutu kada je smanjio na 4:2 na asistenciju Kristijana Ronalda. Do kraja nije bilo previše uzbuđenja jer su i jedni i drugi, reklo bi se, spustili tempo.

Naredni meč Nemačka igra protiv Mađarske 23. juna na stadionu u Minhenu, dok će Portugalci igrati protiv Francuske u Budimpešti.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Sastavi:

Nemačka: Nojer – Ginter, Humels (od 62. Džan), Ridiger – Kimih, Gindogan (od 73. Zule), Kros, Gosens (od 62. Halstenberg) – Haverc (od 73. Gorecka), Miler – Gnabri (od 87. Sane).

Portugal: Rui Patrisio – Semedo, Dijas, Pepe, Gereiro – Vilijam Karvaljo (od 58. Rafa Silva), Danilo – Bernardo (od 46. Renato Sančez), Bruno Fernandes (od 64. Žoao Mutinjo), Žota (od 83. Andre Silva) – Ronaldo.

 

Komentari (0)

Sport