Fudbal

Nemanja Radonjić potpisao za Torino, Italijani moraju da ga otkupe za godinu dana

Komentari

Autor: Euronews

07/07/2022

-

10:01

Nemanja Radonjić potpisao za Torino, Italijani moraju da ga otkupe za godinu dana
Nemanja Radonjić - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Nemanja Radonjić juče popodne stigao je u Torino, prošao je lekarske preglede, a jutros je klub zvanično potvrdio da je potpisan ugovor.

Srpski reprezentativac je stigao iz Olimpika iz Marseja na pozajmicu od godinu dana uz obavezan otkup u leto 2023. godine. Još uvek nije objavljena i suma koju će italijanski klub platiti Francuzima.

"Torino sa zadovoljstvom objavljuje da je Nemanja Radonjić stigao na pozajmicu uz obavezu otkupa po nastupu određenih uslova. Bravo, uvek forca Toro", stoji u saopštenju kluba.

Nekadašnji krilni napadač Crvene zvezde je već dobro upoznat sa italijanskim fudbalom jer je još 2014. godine iz Akademije Hadži prešao u omladinski tim Rome, bio je u Empoliju, a od 2016. stigao je na pozajmicu u Čukarički.

 

 

Zvezda ga je otkupila od Rome 2017. godine za tri miliona evra uz 20 odsto od dalje prodaje, a u avgustu 2018. prodat je Olimpiku za 12 miliona evra.

Nisu na "Velodromu" imali mnogo strpljenja sa jednim od najbržih srpskih igrača, bio je na pozajmicama u Herti, pa Benfiki i ovog leta se vratio u Seriju "A" kao formiran igrač.

Torino u ovom času ima trojicu srpskih reprezentativaca, jer se Radonjić pridružio Saši Lukiću i golmanu Vanji Milinkoviću-Saviću. Možda kvartet upotpuni i Filip Đuričić, koji je velika želja trenera Jurića.

Komentari (0)

Sport