Fudbal

Prijateljski meč u Bangkoku: Mančester junajted deklasirao Liverpul

Komentari

Autor: Euronews

12/07/2022

-

17:46

Prijateljski meč u Bangkoku: Mančester junajted deklasirao Liverpul
Ten Hag - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Kakav start Erika ten Haga na klupi Mančester junajteda! Na stadionu "Rahamandžala" u Bangkoku, "crveni đavoli" su rezultatski deklasirali Liverpul 4:0 (3:0) i najavili da će u novoj sezoni navijači gledati jedan drugačiji tim. 

"Zadovoljan sam prvom utakmicom. Tim je pokazao energiju, zajedništvo, imao je jasnu ideju od starta do kraja. Znam da je ovo prva utakmica, da nas čeka veliki posao jer je bilo i grešaka u presingu, ali smo stvorili mnogo prilika i postigli čak četiri gola. Znao sam da imam dobre igrače na rapolaganju, ali smo počeli da gradimo tim i igru. Liverpul je na terenu imao tri tima, znam da to nije pravo lice ekipe Jirgena Klopa, ali mogu da budem zadovoljan ovakvim startom", istakao je Erik Ten Hag.

Trener Liverpul Jirgen Klop izveo je "šaren" sastav, dok je Erik ten Hag na teren poslao najbolje adite i na poluvremenu je bilo 3:0 za "crvene đavole"! Od starta je Junajted dominirao, a već u 12. minutu mrežu Alisona zatresoa je Džejdon Sančo. Akciju je započeo kapiten na meču Bruno Fernandeš a brzonogi Sančo je proseldio u mrežu.

Igralo se otvoreno na obe strane, Liverpul je imao nekoliko prilika, ali se videlo da Junajtedova postava daleko kvalitetnija i uigranija. Entoni Marsijal je u 30. minutu lepo asistirao Fredu a Brazilac je drugi put matirao zemljaka na golu Liverpula. Samo tri minuta kasnije na semaforu je stajalo 0:3! Izašao je Marsijala "jedan na jedan" sa Alisonom i spasa za vicešampiona Engleske nije bilo.

Menjao je Klop već posle 35 minuta, ali do kraja prvog dela je ostalo 0:3.

 

 

Obojica trenera su u drugom delu poslali kompletno nove postave. Klop je uveo gotovo sve startere, a Ten Hag "drugopozivce" s tim da je na golu ostavio De Heu.

Sada je kvalitetnija postava Liverpula diktirala igru, Nunjez je imao tri prilike, međutim, mrežu je tresao ponovo Junajted. Fakundo Pelisteri je u 76. minutu zatresao mrežu posle akcije Bejlija. Do kraja je Salah pogodio okvir gola, pa je Liverpul ostao bez gola uz ubedljiv poraz 0:4.

Liverpul: Alison, Mabaja, Filips, Gomez, Čambers, Henderson, Morton, Carvaljo, Eliot, Dijaš, Firmino. Igrali su još: Matip, Džons, Čemberlen, Cimikas, Milner. U drugom poluvremenu su igrali: Adrijan, Aleksander Arnold, Konate, Robertson, Fabinjo, Tijago alkantara, Keita, Hil, Salah, Nunjez.

Mančester junajted: De Hea, Dalot, Lindelof, Varan, Šou, Mektomini, Fred, Sančo, Bruno Fernandeš, Rašford, Marsijal. U drugom poluvremenu: Savaž, Malasija, Van de Bek, Van Bisaka, Pelisteri, Bejli, Dijalo, Elanga, Teles, Zidan Ikbal.

Premijer ligu od 6. avgusta ekskluzivno možete da gledate na kanalima TV Arena sport.

Komentari (0)

Sport