Fudbal

Prosinečki menja Dalića: Smena selektora u Hrvatskoj

Komentari

Autor: 24sedam

20/06/2021

-

14:46

Prosinečki menja Dalića: Smena selektora u Hrvatskoj
Tanjug/AP Photo/Petr David Josek - Copyright Tanjug/AP Photo/Petr David Josek

veličina teksta

Aa Aa

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske, Zlatko Dalić, uskoro više neće vršiti tu funkciju, navodi portal ''Indeks''.

Nakon istorijskog uspeha na prethodnom Svetskom prvenstvu, hrvatskom selektoru su dani, čini se, odbrojani. Naime, Dalić je na meti brojnih kritika usled loših rezultata reprezentacije, a kao njegov naslednik pominje se bivši trener Crvene zvede, Robert Prosinečki.

''Hrvatska je u poslednjih osam službenih utakmica pobedila jedino Maltu i Kipar. Pobeđuju je i ekipe srednje klase (Mađarska, Slovenija), dok je one vrhunske (Francuska, Portugal), kojima je donedavno i sama pripadala, dobijaju sa pola snage'', piše ''Indeks''.

Prosinečki se takođe oglasio povodom igara hrvatskih fudbalera, ne želeći da komentariše samog selektora, već je akcenat stavio na to da trenutni tim ne liči na onaj sa Svetskog prvenstva. 

Dalić je na klupi ''kockastih'' još od oktobra 2017. godine, vodio ih je na 45 mečeva, gde je zabeležio 22 pobede, osam nerešenih i 15 izgubljenih mečeva. Tokom karijere je vodio i Rijeku, tiranski Dinamo, Slaven Belupo, Al Faisali, Al Hilal i Al Ain.

Komentari (0)

Sport