Fudbal

Iskusni štoper odlazi iz Napolija: Kulibali pet godina u Čelsiju

Komentari

Autor: Euronews

13/07/2022

-

17:28

Iskusni štoper odlazi iz Napolija: Kulibali pet godina u Čelsiju
Kalidu Kulibali - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Iskusni štoper Kalidu Kulibali (31) posle osam godina napušta Napoli i seli se u Čelsi. Senegalski fudbaler potpisao je ugovor na pet godina vredan 10 miliona evra po sezoni, pa će biti među najplaćenijima u Premijer ligi.  

Senegalski štoper je ušao u poslednju godinu ugovora sa Napolitancima, bilo je izvesno da napušta klub i da neće produžiti ugovor jer nije bio zadovoljan ponudom predsednika De Laurentis o nastavku saradnje. 

Juventus je bio najozbiljniji kandidat da ga angažuje, video ga je kao zamenu za De Lihta, ali se Napoliju nije dopala opcije da jedan od najboljih igrača završi u redovima ljutog rivala.

Kulibali je tako postao najskuplji defanzivac svih vremena koji je ušao u četvrtu deceniju života.  "Plavci" su ponudili 38 miliona evra fiksno plus dva miliona kroz bonuse na zadovoljstvo vlasnika kluba De Laurentisa. 

Fudbaler Senegala će večeras privatnim avionom krenuti za London gde ga sutra očekuju lekarski pregledi i potpis ugovora. Biće prvo veliko pojačanje Čelsija u eri novog gazde Toda Bolija koji je zamenio Romana Abramoviča. Uskoro se očekuje i potpis Rahima Sterlinga.

Čelsiju je bio neophodan štoper Kulibalijeve klase pošto je samo Tijago Silva ostao od defanzivaca. Toni Ridiger je prešao u Real Madrid, a Andreas Kristensen se preselio u Barselonu. 

Očekuje se da Čelsi sigurno dovede još jednog štopera. Najveća želja je povratak Natana Akea iz Mančester Sitija.

Komentari (0)

Sport