Fudbal

Zvanično: Rahim Sterling u Čelsiju

Komentari

Autor: Euronews

13/07/2022

-

19:00

Zvanično: Rahim Sterling u Čelsiju
Rahim Sterling - Copyright Tanjug/AP Photo/Rui Vieira, file

veličina teksta

Aa Aa

Rahim Sterling (27) i zvanično je novi igrač Čelsija. Engleski fudbaler je na Stamford Bridž došao iz Mančester sitija za nešto više od 58 miliona evra, a sa "plavcima" je potpisao petogodišnji ugovor, prema kom će navodno zarađivati čak 360 hiljada evra, po čemu će postati najplaćeniji igrač ekipe.

"Pre svega, veliko je zadovoljstvo doći u Čelsi. Postigao sam mnogo toga u karijeri, ali ostalo je još mnogo toga, zbog toga se radujem što ću igrati u dresu Čelsija, pod vođstvom Tomasa Tuhela", izjavio je Sterling po potpisivanju ugovora sa Čelsijem i dodao:

"London je moj dom i u tom gradu je sve počelo za mene. Sjajno je što sada imam šansu da igram pred prijateljima i porodicom iz nedelje u nedelju na Stamford Bridžu. Jedva čekam da upoznam navijače i istrčim pred njih".

Rahim Sterling je prvo pojačanje Čelsija otkako je klub preuzeo američki biznismen Tod Boili.

Napadač je karijeru počeo u Liverpulu 2012. godine, gde se zadržao tri sezone pre nego što je obukao dres Mančester sitija. Tokom sedmogodišnjeg mandata sa "građanima" osvojio je 11 trofeja uključujući četiri titule Premijer lige. 

Za tim Pepa Gvardiole upisao upisao 337 nastupa i postigao 94 gola. 

Komentari (0)

Sport