Fudbal

Partizan u nadoknadi došao do boda protiv Radničkog u Nišu

Komentari

Autor: Euronews

15/07/2022

-

22:04 >> 22:23

Partizan u nadoknadi došao do boda protiv Radničkog u Nišu
Partizan u nadoknadi došao do boda protiv Radničkog u Nišu - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

U fantastičnom meču drugog kola Mozzart Bet Superlige Srbije Radnički i Partizan su remizirali u Nišu rezultatom 3:3 (1:1).

Uprkos ubedljivom porazu na stadionu ''Rajko Mitić'' u prethodnom kolu, izabranici Tomislava Sivića nisu klonuli duhom i uspeli su da ostanu neporaženi u duelu sa crno-belima, kojima zasigurno nije prijatno ovo ''prosipanje'' bodova u ovako ranom delu prvenstva.

Domaći su odlično otvorili meč i već u drugom minutu su došli do vođstva. Saša Marjanović je centrirao, a lopta se odbila do Bojana Mlađovića, koji je iskoristio lošu postavku protivničke odbrane i zatresao mrežu.

Ipak, crno-beli su se jako brzo oporavili i kroz desetak minuta došli do izjednačenja. Igrao se 11. minut kada je strelac vodećeg gola za Radnički, Mlađović, veoma nesmotreno oborio Igora Vujačića unutar kaznenog prostora i sudija Dejan Trifković je pokazao na belu tačku. Odgovornost je preuzeo Bibars Natho i ponovo izašao kao pobednik, pošto je rutinski savladao golmana Radničkog.

Izgleda da su prvih pet minuta igre problem za tim izabranike Ilije Stolice, s obzirom na to da su već upravo toliko po nastavku drugog poluvremena ponovo primili gol. Lazar Jovanović je sa levog boka proigrao Stefana Dimića koji je natrčao na loptu i sa nekih desetak metara savladao Nemanju Stevanovića, koji je kačio loptu, ali nije uspeo da je zaustavi.

Treba napomenuti da je Partizan upravo po tom boku imao problema tokom prvih 45 minuta, te je na poluvremenu Zlatan Šehović zamenio Aleksandra Filipovića, ali je to samo prouzrokovalo još više problema.

Pravi šok za crno-bele usledio je samo pet minuta kasnije. Stefan Mitrović je odlično centrirao, a Lazar Jovanović pogodio za 3:1. Ponovo je Šehović kasnio u bloku, ali, ruku na srce, ne može se reći da je direktan krivac ni za jedan od primljenih pogodaka.

Upravo kada je Partizan bio u potpunom nokdaunu, Slobodan Urošević je pokazao koliko znači ekipi. Igrao se 71. minut kada je levi bek crno-belih natrčao na povratni pas Rikarda Gomeša i odličnim udarcem savladao golmana Drobnjaka i tako vratio Partizan u igru.

Baš kada se činilo da će domaći doći do trijumfa, gosti su uspeli da uđu u šansu, gde je oboren Marko Živković i sudija je pokazao na belu tačku. Prelako su u 95. minutu izgubili loptu fudbaleri Radničkog i dozvolili kontru Partizanu, gde je Nikola Terzić je uposlio Aleksandra Lutovca, koji je potom oborren u šesnaestercu od strane Bojana Mlađovića i sudija je drugi put na meču pokazao na ''kreč''. Odgovornost je preuzeo Rikardo i savršenim udarcem pogodio za konačnih 3:3.

U narednom kolu Radnički gostuje ekipi Kolubare u Lazarevcu, dok će Partizan dočekati TSC.

Sastavi:

RADNIČKI NIŠ (4-2-3-1): Drobnjak - Aksentijević, Savić, Tolordava, Mlađović - Pejović, Marjanović (od 74. Mesarović) - Dimić (od 68. Mićibući), Jovanović (od 68. Štulić), Mitrović – Petrov.

PARTIZAN (4-3-3): Stevanović – Filipović (od 46. Šehović), Vujačić, Marković, Urošević – Zdjelar, Andrade (od 84. Holender), Natho (od 57. Belić) – Menig (od 68. Terzić), Rikardo, Petković (od 57. Lutovac).
Uživo: Radnički Niš - Partizan 3:3 (1:1)

kraj

97' Gol! Rikardo Gomeš siguran sa bele tačke i Partizan u nadoknadi dolazi do izjednačenja.

95' Penal za Partizan! Prelako su izgubili loptu fudbaleri Radničkog i dozvolili kontru Partizanu. Terzić je uposlio Lutovca, koji je potom oborren u šesnaestercu od strane Bojana Mlađovića i sudija je drugi put na meču pokazao na ''kreč''.

90' Regularni deo utakmice je istekao, igraće se još šest minuta.

84' Filip Holander menja Patrika Andradea.

83' Fantastičan pokušaj Pejovića ponovo je završio na prečki. Kapiten domaćina je veoma lukavo šutirao iz slobodnog udarca, ali drugi put na meču nije imao sreće, te je pogodio samo okvir gola.

90' Regularni deo utakmice je istekao, igraće se još šest minuta.

83' Fantastičan pokušaj Pejovića ponovo je završio na prečki. Kapiten domaćina je veoma lukavo šutirao iz slobodnog udarca, ali drugi put na meču nije imao sreće, te je pogodio samo okvir gola.

80' Još jedan dobar šut Pejovića i nova dobra intervencija Stevanovića. Snažno je pokušao kapiten Radničkog, ali je golman Partizana odbio loptu u korner.

76' Opšta pometnja na terenu! Aleksandar Mesarović je ležao na travi, kada Saša Zdjelar pokušao da ga podigne, nakon čega je ponovo krenulo koškanje, koje je ipak brzo završeno.

71' Gol! Slobodan Urošević odličnim udarcem smanjuje na 3:2 i tako vraća Partizan u igru. Terzić je proigrao Rikarda, koji je ostavio povratnu za Uroševića, a ovaj preciznim šutom sa 20 metara smestio loptu iza leđa golmana Radničkog.

69' Izmene i kod domaćina. Izašli su Lazar Jovanović i Stefan Dimić, a zamenili su ih Rio Mićibući i Nikola Štulić.

68' Nikola Terzić je zamenio Kvinsija Meniga.

68' Nova šansa za domaće. Mitrović se lako oslobodio Šehovića, a potom lukavo šutirao, ali je lopta završila pored leve stative.

66' Saša Zdjelar je probao udarcem sa distance, ali je lopta išla previše po sredini gola što nije bio problem za golmana Radničkog.

56' Aleksandar Lutovac i Kristijan Belić su ušli u igru, a napustili su je Bibars Natho i Mihajlo Petković.

55' Gol! Stefan Mitrović je odlično centrirao, a Lazar Jovanović pogodio za 3:1. Ogroman pritisak domaćina na startu drugog dela urodio je plodom. Šehović, koji je na poluvremenu zamenio Filipovića kako bi zakrpio rupu na desnom boku ponovo je zakasnio i omogućio Jovanoviću da postigne pogodak.

52' Odličan šut Pejovića sa nekih 20 metara, ali je Stevanović bio dobro postavljen i poslao je loptu u korner.

50' Gol! Lazar Jovanović je sa levog boka proigrao Stefana Dimića koji je natrčao na loptu i sa nekih desetak metara savladao Nemanju Stevanovića, koji je kačio loptu, ali nije uspeo da je zaustavi.

'46 Aleksandra Filipovića je zamenio Zlatan Šehović.

'46' Drugo poluvreme je počelo.

poluvreme

45' Isteklo je prvih 45 minuta, igraće se još tri.

39' Poništen gol Partizana zbog ofsajda. Vujačić je odlično šutirao glavom nakon kornera, što je Drobnjak uspeo da odbrani. Onda je na loptu natrčao Slobodan Urošević i zatresao mrežu, ali je bio u nedozvoljenoj poziciji i gol je poništen.

37' Prečka Radničkog. Fantastičnu akciju domaćih povukao je Aleksandar Pejović, koji je najpre na sjajan način zalomio jednog od defanzivaca gostiju, nakog čega je odigrao prelep dupli pas sa Savom Petrovim, a zatim pogodio okvir gola.

32' Dobar pokušaj Vujačića nakon kornera koji je izveo Andrade, ali je bio neprecizan i lopta je završila iznad prečke.

25' Odličnu kontru Radničkog prekinuo je sjajni Saša Zdjelar, a onda je na drugoj strani pred golmana domaćih istračao Rikardo. Međutim, Marko Drobnjak se odlično snašao i otklonio opasnost.

17' Novo koškanje na Čairu. Lazar Jovanović i Mihajlo Petković su se sudarili glavama što je izazvalo malo uzavrelih strasti, ali se situacija brzo primirila i meč je nastavljen.

13' Gol! Bibars Natho po ko zna koji put precizan sa bele tačke. Izraelac je rutinski smestio loptu u mrežu i tako došao do svog drugog pogotka u sezoni.

11' Penal za Partizan! Mlađović je obema rukama gurao Igora Vujačića, a pritom ga je i zgazio. Sudija Dejan Trifković je najpre dosudio prekršaj, ali je nakon VAR asistencije utvrđeno da je kontakt bio unutar šesnaesterca i dosuđen je jedanaesterac.

5' Jako dobra šansa za Mihajla Petkovića, ali ništa od pogotka. Menig je centrirao sa desnog boka, ali je mladi ofanzivac bio neprecizan i lopta je završila preko prečke 

2'Gol! Hladan tuš za crno bele. Bojan Mlađović je iskoristio lošu postavku Partizana i zatresao mrežu gostiju. Marjanović je centrirao iz slobodnog udarca, nakon čega je posle jednog odbitka Mlađović nadskočio Filipovića i smestio loptu iza leđa Stevanovića.

1' Meč je počeo. Prvi napad imaju domaći koji su odmah pokušali dugom loptom, ali su crno-beli bili dobro postavljeni i lopta je završila u autu.

Sastavi:

RADNIČKI NIŠ (4-2-3-1): Drobnjak - Aksentijević, Savić, Tolordava, Mlađović - Pejović, Marjanović - Dimić, Jovanović, Mitrović – Petrov

PARTIZAN (4-3-3): Stevanović – Filipović, Vujačić, Marković, Urošević – Zdjelar, Andrade, Natho – Menig, Rikardo, Petković

Posle furioznog starta u Ivanjici i pobede od 4:0, Partizan u petak od 20.00 časova (TV Arena 1 Premium) očekuje teško gostovanje na "Čairu". Radnički iz Niša je na "Marakani" pokazao da će i ove sezone biti u vrhu bez obzira na previsok poraz od 4:0 protiv aktuelnog šampiona. 

Trener crno-belih, Ilija Stolica smatra da je njegov tim na ovosezonskoj premijeri u Ivanjici pokazao da ima kvalitet za najviša dela i da je to samo potrebno dokazati i u Nišu.

"Radnički je prvo kolo izgubio 0:4 od Crven zvezde, ali je odigrao mnogo bolje nego što to rezultat pokazuje. Stvorili su na tom susretu mnogo šansi, pokazali da su napadački izuzetno opasni i sve to moramo da imamo na umu", rekao je Stolica.

Šef stručnog štaba kluba iz Humske je istakao i da probblem za njegovu ekipumože d abude loše stanje terena na stadionu "čair", ali je naglasio da veruje d aće ono biti bolje nego prošli put kad su crno-beli gostovali u Nišu.

"Gledao sam tu utakmicu u prošlom prvenstvu i stanje terena je bio zaista neprihvatljivo. Verujem i nadam se da će sutra biti mnogo bolje, jer to znači za obe ekipe koje vole da se nadigravaju. Mi bismo voleli da odigramo slično kao u Ivanjici, da otvorimo utakmicu na pravi način, a znam i da ako u tome ne uspemo da ćemo kako meč bude odmicao biti sve sigurniji i bolji", rekao je Stolica.

U petak se igraju još dva meča (oba od 20.00) u Novom Pazaru i Subotici, a u subotu su na programu još tri susreta. Crvena zvezda od 20.00 časova (TV Arena 1 Premium) dočekuje Kolubaru, na "Karađorđu" će se igrati mali gradski derbi, a TSC na svojoj "Areni" dočekuje Javor.

Kolo se zatvara sa dva nedeljna susreta. Kragujevčani će na "Čika Daču" od 17.30, a navijači u Kruševcu od 20.00 časova.

Mozzart bet Superliga, 2. kolo

Petak

Novi Pazar - Čukarički 20.00 (Arena sport 1)

Radnički Niš - Partizan 20.00 (Arena 1 Premium)

Spartak ŽK - Radnik 20.00 (Arena sport 2)

Subota 

Crvena zvezda - Kolubara 20.00 (Arena 1 Premium)

Mladost GAT - Vojvodina 20.00 (Arena sport 1)

TSC - Javor Matis 20.00 (Arena sport 2)

Nedelja

Radnički 1923 - Mladost L. 17.30 (Arena 1 Premium)

Napredak - Voždovac 20.00 (Arena 1 Premium)

Komentari (0)

Sport