Fudbal

Dortmund zabrinut za Alea, od konačne dijagnoze zavisi budućnost igrača

Komentari

Autor: Euronews

20/07/2022

-

18:50

Dortmund zabrinut za Alea, od konačne dijagnoze zavisi budućnost igrača
Sebastijan Ale - Copyright AP Photo, File

veličina teksta

Aa Aa

Otkriće kancera testisa kod napadača Sebastijana Alea šokiralo je ne samo njegov klub Borusiju iz Dortmunda već i fudbalski svet.

Sjajni golgeter se požalio na bolove u abdomenu na pripremama pre nekoliko dana i posle detaljnih lekarskih pregleda ustanovljen je karcinom testisa. Poslat je 31 miliona evra skupo plaćeni napadač na dodatna ispitivanja i u Dortmundu sa nestrpljenjem očekuju konačnu lekarsku dijagnozu i način na koji će da se leči.

Kako će se klub ponašati, pitao je "Sport1.de"?

Borusija može da obustavi isplatu njegove plate, tvrdi advokat Andrej Dalinger.

"Sa čisto pravne tačke gledišta on nema pravo na platu. U slučaju bolovanja očekuje se kontinuirana isplata od strane poslodvaca šest nedelja, ali samo ako je zaposleni pod ugovorom najmanje četiri nedelje. Aleov ugovor je aktivan samo dve nedelje", objasnio je Dalinger.

Naravno, ljudski faktor u ovom slučaju ima mnogo značajniju ulogu i Dortmund će svakako čekati dijagnostiku, način lečenja i dužinu njegovog trajanja kako bi se postavila prema njemu u budućnosti.

Nemci ne mogu da otkažu ugovor sa Ajaksom.

"Ugovor se može otkazati samo ako je Ajaks već znao za bolest i držao to u tajnosti ili ako je sam igrač znao za svoju bolest. Međutim, Borusija nije otkrila ništa čak ni na lekarskim pregledima pre potpisivanja, pa pretpostavljamo da nijedna uključena strana nije znala za tumor", objasnio je Dalinger.

Komentari (0)

Sport