Fudbal

Srpski klubovi počinju skupljanje bodova u Evropi: Radnički na Malti, Čukarički u Luksemburgu

Komentari

Autor: Euronews

21/07/2022

-

10:33

Srpski klubovi počinju skupljanje bodova u Evropi: Radnički na Malti, Čukarički u Luksemburgu
Srpski klubovi počinju skupljanje bodova u Evropi: Radnički na Malti, Čukarički u Luksemburgu - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Radničkog iz Niša prvi su srpski tim koji će ove sezone nastupati na evropskoj sceni. Nišlije će u prvom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija od 19.00 časova gostovati maltežanskoj Gziri, dok će igrači Čukaričkog sat vremena kasnije u okviru iste faze takmičenja igrati protiv ekipe Rasinga u Luksemburgu.

Meč na Malti biće svojevrsna repriza iz jula 2018. godine, kada se Radnički sa istim timom sastao u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope i slavio ukupnim rezultatom 5:0. Bio je to sjajan uvod u najbolju sezonu u novijoj istoriji kluba sa "Čaira", koji je tada uspeo da razdvoji beogradske "večite“ rivale na tabeli Superlige i postane vicešampion Srbije.

"Ne bežimo do toga da smo favoriti u ovom dvomeču, ali isto tako znamo da su Maltežani izuzetno kvalitetna ekipa. Naš osnovni cilj je da prođemo dalje, sve ostalo se stavlja u drugi plan. Trenirali smo da osetimo vazduh i podlogu, uslovi jesu mnogo drugačiji, ali nema pogovora da moramo da se prilagodimo", kaže trener Nišlija Tomislav Sivić.

Od uloge favorita protiv tima iz Luksemburga ne beži ni trener Čukaričkog Dušan Kerkez, koji takođe ističe kako očekuje da njegov tim prođe u nastavak takmičenja.

"Oduvek sam govorio da u Evropi nema lakih rivala. U Luksemburgu ekipe, ali i reprezentacija igraju sve bolje. Poštujemo svakoga, ali želimo dobar rezultat za revanš. Moramo da budemo koncentrisani, da se fokusiramo na našu igru i ne smemo da potcenimo rivala. Očekujem da postignemo gol i sačuvamo našu mrežu, istako je Kerkez.

Komentari (0)

Sport