Fudbal

Dani Alveš nastavlja karijeru u Meksiku

Komentari

Autor: Euronews

22/07/2022

-

13:04

Dani Alveš nastavlja karijeru u Meksiku
Dani Alveš - Copyright Tanjug/(AP Photo/Andre Penner)

veličina teksta

Aa Aa

Brazilski defanzivac i jedan od najboljih bekova u istoriji fudbala Dani Alveš (39) nastaviće karijeru u Pulmasu.

Ovu informaciju podelio je meksički klub na društvenim mrežama uz poruku: „Dani čekamo te“. Alveš je u Meksiko došao kao slobodan igrač, posle sezone u Barseloni, gde je tokom dva mandata ukupno proveo devet godina, tokom kojih je osvojio najveći broj trofeja u karijeri.

Kako navode brojni svetski mediji, Alveš će potpisati ugovor do leta 2023. godine. Deo plate će dobijati od kluba, dok će ostatak zarade inkasirati od marketinga i sponzorstva.

Pumas je jedan od najtrofejnijih klubova iz Meksika. Titulu šampiona države osvajao je sedam puta, tri puta je bio prvak Konkaf Lige šampiona, dok je po jednom osvajao nacionalni Kup i Kopa Interamerikanu.

Posle tri kola u domaćem prvenstvu Pumas trenutno zauzima osmu poziciju na tabeli sa pet bodova. Do sada je zabeležio pobedu i po dva remija.

Dani Alveš je tokom bogate karijere osvojio ukupno 47 trofeja. Počeo je da se bavi fudbalom u Baiji, ubrzo ga je primetila Sevilja, zatim je nastupao za Barselonu, Juventus, Pari sen Žermen i Sao Paulu, da bi se ovog januara vratio na Kamp Nou.

Brazilac je šest puta bio prvak Španije,dva puta Francuske i jednom Italije. Titulu prvaka Evrope podigao je tri puta sa Kataloncima, dok je sa Seviljom dva puta osvajao Ligu Evrope.

Za nacionalni tim Brazila odigrao 124 utakmice i dva puta se popeo na pobedničko postolje Kopa Amerike i Kupa Konfederacija.

 

Komentari (0)

Sport