Fudbal

Zvezda preskočila Lučane: Mitrović debitovao golom za šampiona

Komentari

Autor: Euronews

24/07/2022

-

23:13

Zvezda preskočila Lučane: Mitrović debitovao golom za šampiona
Zvezda preskočila Lučane: Mitrović debitovao golom za šampiona - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Crvena zvezda je pred 7.000 navijača u Lučanima pobedila Mladost 2:1 (1:0) u trećem kolu Mozzart bet Superligi i tako ostala usamljena na čelu tabele.

Naišli su crveno-beli na jak otpor Lučanaca, kontrolisali su meč, a do tri boda stigli su golovima Milana Pavkova, četvrtim u sezoni, posle nespretne intervencije kapitena domaćina Miloševića i novajlije Stefana Mitrovića koji je drugu priliku na meču pretvorio u pogodak i tako samo nagovestio veliki potencijal.

Mladost je dobro ušla u meč, agresivnom igrom je paralisala igru Crvene zvezde, ali su se gosti brzo snašli, zagospodarili su terenom, a onda iz prve dobre akcije poveli. Katai je proigrao na desnoj strani Marka Gobeljića, usledio je prizeman centaršut, da bi kapiten domaćina Miloševića nespretno zahvatio loptu, samo ju je uštopovao Milanu Pavkovu koji sa pet metara poklon nije propustio da iskoristi.

Imala je Zvezda kontrolu meča, Kangva, Bukari, Katai i Ivanić su se dobro kretali, imali su nekoliko izglednih napada. Izostali su kvalitetniji završni pasovi pa se na poluvreme otišlo sa prednošću šampiona 0:1. Domaćini su nekako i dolazili do gola Zvezde, imali su i tri kornera, međutim, za 45 minuta nijednom nisu ugrozili golm Milana Borjana.

Debitovao je Stefan Mitrović za Zvezdu u nastavku, a već u 53. minutu imao je sjajnu priliku da zatrese mrežu. Katai ga je "spojio" sa golom, mladi krilni igrač je šutirao iskosa, ali je pogodio golmana Ostojića. Napravila je Zvezda veliki pritidak da dođe do drugog gola i reši meč, imao je Katai zicer, ali je Leković maestralnom intervencijom izblokirao udarac.

 

 

Zvezda je rešila meč u 71. minutu. Odličnu akciju Pavkova i Kataija sa pet metara je u debitanstki gol pretvorio Stefan Mitrović. Potvrdio je mladi reprezentativac da Zvezda nije pogrešila što ga je angažovala. U poslednjih dvadesetak minuta na terenu je bio i Aleksandar Pešić, povratnik u redove šampiona, ali nije imao upotrebljivih lopti. Ipak je on još uvek u fazi priprema.

Nikola Leković je golom u 79. minutu vratio neizvesnost u meč. Kangva nije zavtorio Jojića na levoj strani, igrač domačina je poslao dobru povratnu loptu do Lekovića čiji je udarac Dragović skrenuo u mrežu.

Pokušava je Mladost da izjednači, ali i crveno-beli da dođu do trećeg gola, ali na kraju je ostalo 1:2.

Mladost Lučani - Crvena zvezda 1:2

Strelac: Leković u 79. za Mladost, a Pavkov u 14. i Mitrović u 71. minutu za Crvenu zvezdu. Stadion: Mladost. Gledalaca: oko 7.000. Sudija: Aleksandar Živković.

Mladost Lučani: Ostojić - Radovanović (od 83. Sremčević), Vesnić, Milošević - Dunđerski, Gordić (od 60. Radivojević), Žunić (od 60. Milanović), Leković - Jojić, Udovičić - Bojović.

Crvena zvezda: Borjan - Gobeljić, Dragović, Eraković, Rodić - Kanga, Kangva (od 87. Stanković) - Bukari (od 46. Mitrović), Katai (od 82. Mustafa), Ivanić - Pavkov (od 72. Pešić).

Mozzart Bet Superliga Srbije, 3. kolo

Petak

Javor - Novi Pazar 2:1 (2:1)
/Gojković 11, Luković 15 - Joksimović 27/

Subota

Partizan - TSC 0:0

Radnik - Radnički 1923 0:0

Nedelja

Čukarički - Napredak 1:0 (0:0)
/Ivanović 43/

Vojvodina - Spartak 0:0

Mladost Lučani - Crvena zvezda 1:2 (0:1) 
/Leković 79 - Pavkov 14, S. Mitrović 71/

Voždovac - Mladost GAT 0:0

Odloženo

Kolubara - Radnički Niš

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Komentari (0)

Sport