Fudbal

Omladinski reprezentativac iz Partizana doživeo moždani udar na pripremama

Komentari

Autor: Euronews

26/07/2022

-

17:48 >> 17:51

Omladinski reprezentativac iz Partizana doživeo moždani udar na pripremama
lopta - Copyright AP Photo/Michael Thomas

veličina teksta

Aa Aa

Mladi fudbaler Partizana, Andrija Makaji (16), doživeo je moždani udar na pripremama na Zlatiboru i prebačen je u Beograd. 

Mladom 16-godišnjem fudbaleru je pozlilo na Zlatiboru, gde je mladi tim Partizana na pripremama.

Požalio se da je počela da mu trne cela jedna strana, a na sreću odmah su ga hitno poslali prvo u bolnicu u Užicu, a zatim je prebačen u Tiršovu kliniku u Beograd. Dok je stigao do Beograda, situacija se pogoršavala, ali se na sreću sve dobro završilo i lekari su imali vremena da reaguju na vreme.

"Pre samog polaska na pripreme, na planinu Zlatibor, sa svojom selekcijom, pre pet dana je urađena kompletna dijagnostika u okviru ambulante fudbalske škole Partizan, a od strane ustanove Sportiva VSZ, ovlašćene za obavljanje sistematskih pregleda, sa testom opterećenja, tokom kog su svi parametri bili u redu. Andrija nije prijavio nikave tegobe koji bi ukazivali na simptome koji mogu dovesti do moždanog udara, a stanje koje je nastupilo nastalo je van trenažnih aktivnosti.

Urađena je sva dijagnostika, prvo u bolnici u Užicu, a potom i u Univerzitetskoj dečijoj klinici u Tiršovoj. Andrija se trenutno dobro oseća i FK Partizan mu želi brz oporavk", stoji u obaveštenju FK Partizan.

Prognoze za dalje bavljenje fudbalom nisu najbolje posle moždanog udara i ovim je možda i završena karijera mladog reprezentativca koji je nastupao i za selekciju Srbije do 16 godina.

Komentari (0)

Sport