Fudbal

Milan Borjan produžio ugovor sa Crvenom zvezdom do 2026. godine

Komentari

Autor: Euronews

27/07/2022

-

12:31 >> 15:59

Milan Borjan produžio ugovor sa Crvenom zvezdom do 2026. godine
Milan Borjan - Copyright FK Crvena zvezda

veličina teksta

Aa Aa

Milan Borjan je produžio ugovor sa Crvenom zvezdom do juna 2026. godine. Kapiten crveno-belih i od 2017. godine jedan od stubova uspeha, na ovaj način je negde i potvrdio stav da bi voleo do kraja karijere da ostane na "Marakani".

Sjajni golman će po isteku ugovora imati 38 godina, ali kako brani ne bi bilo iznenađenje da brani i posle 2026. godine. Od momenta kada je 45 minuta pre meča sa praškom Spartom izašao na travu stadiona "Rajko Mitić" da se zagreva sa trenerom Dušanom Gašićem, kao sunđer je pokupio svu energiju i podršku navijača i od tada je nezamenjiv na gol crti.

Odigrao je 231 meč za crveno-bele, osvojio je uz Milana Rodića i Marka Gobeljića svih pet poslednjih titula, dva kupa, bio je stožer mnogih evropskih uspeha (dve Lige šampiona i tri Lige Evrope), pamtiće se veličanstvene odbrane počevši od Krasnodara, Salcburga, Jang Bojsa, penali protiv Kopenhagena... Dva puta je imao najviše odbrana u grupnoj fazi Lige šampiona...

Sportski direktor Mitar Mrkela je potvrdio da je dugo insistirao na novom potpisu kapitena

"Važan događaj za nas. Velika želja je bila i moja i svih ljudi u klubu, kao i navijača da Borjan potpiše novi ugovor. Ostavio je izuzetan trag u pet godina, vezuju se za njega najveći rezultati i sa ovim potpisom želimo da idemo dalje i više. Da nadmašimo ove rezultate Borjana i ekipe. Pričali smo o tome odavno i moja je želja je bila da to učini. Borjan zaslužuje da ostane u Zvezdi i posle 2026. godine. Postao je jedan od simbola kluba", rekao je Mrkela.

Borjan nije krio zadovoljstvo.

"Velika je čast produžiti ugovor, Zvezda je veliki klub, porodica. Ovo je moja druga kuća, osećam se lepo, čast mi je da budem još četiri godine i da ostanem i posle toga. Čast i privilegija za mene", rekao je Borjan.

FK Crvena zvezda

 

 

Za pet godina osvojio je pet titula, dva kupa, igrao dve Lige šampiona, tri Lige Evrope. Nada se će i ove uspehe moći da nadmaši.

"Postoji veća mabicija i želja da napravimo više za klub. Ceo klub je zaslužan za ove uspehe i idemo tim putem da napravimo još veće i bolje rezultate. Vratili smo Zvezdu tamo gde joj je mesto i napravimo neka polufinala ili finala Lige Evrope, Lige šampiona. Ja u to verujem", nada se kapiten crveno-belih.

Crvena zvezda je uradila ovog leta veliki posao, produžila je ugovor sa Milanom Rodićem, dovela je Bukarija, Kangvu, Stefana Mitoivća, vratila je Aleksandra Pešića i sutra će oficijalno Nemanju Milunovića. Cilj je grupna faza Lige šampiona, sa svim ovim potezima ona je veoma dostižna.

Komentari (0)

Sport