Fudbal

Austrija i Holandija u eliminacionoj fazi: Ukrajna strepi, Pandev se oprostio od reprezentacije

Komentari

Autor: Euronews

21/06/2021

-

19:33

Austrija i Holandija u eliminacionoj fazi: Ukrajna strepi, Pandev se oprostio od reprezentacije
Tanjug/Marko Djurica/Pool via AP - Copyright Tanjug/Marko Djurica/Pool via AP

veličina teksta

Aa Aa

Fudbalska reprezentacija Holandije savladala je selekciju Severne Makedonije sa 3:0 u okviru trećeg kola grupe C Evropskog prvenstva, golovima Memfisa Depaja i Đorđina Vajnalduma.

Izabranici Franka de Bura bili su dominantni i diktirali su tempo tokom celog meča. Makedonci su se branili, pružali otpor, par puta i napali, ali sve je to bilo nedovoljno da se izbegne poraz. Novi fudbaler Barselone, Memfis Depaj, je u 24. minutu postigao vodeči pogodak za Holandiju, na asistenciju Doniela Malena i to je bio rezultat sa kojim se otišlo na poluvreme.

 

 

Drugi deo meča nastavljen je u ritmu prvog, Holanđani su napadali i već u 51. minutu duplirali prednost preko Đorđina Vajnalduma, posle asistencije Depaja. Sjajno su kombinovali holandski fudbaleri, pogotovo Malen, Depaj i Vajnaldum, pa je tako ovaj trio bio najzaslužniji za postizanje trećeg gola. Fudbaler PSV-a je na fenomenalan način progirao Depaja, kome Stole Dimitrieski brani udarac, ali natrćava Vajnaldum i postiže svoj drugi gol na meču.

Makedonski fudbaler, Goran Pandev, odigrao je svoj poslednji meč u reprezentativnoj karijeri, pa su ga povodom toga, prilikom napuštanja terena u 69. minutu, igrači i navijači pozdravili i oprostili se od njega, čestitajući mu na fenomanlnih 20 godina u nacionalnom timu.

Holanđani su završili kao prvi u grupi, maksimalnim učinkom uz gol razliku 8:2 i u eliminacionoj fazi će se sastati sa trećeplasiranim u grupi D. Makedonci nisu uspeli da osvoje niti jedan bod u grupnom delu, tako da je za njih takmičenje gotovo.

 

 

 

Austrijska reprezentacija pobedila je Ukrajinu sa 1:0 golom Kristofa Baumgartnera.

Veoma tvrda utakmica na stadionu u Bukureštu zavšrena je pobedom austrijske selekcije, koja je rano povela i zadržala vođstvo do kraja meča. Igrao se 21. minut kada je na asistenciju kapitena Davida Alabe, Baumgartner pogodio za vodeći gol svoje selekcije, a ujedno i pobedonosni.

 

 

Izabranici Andreja Ševčenka nisu uspeli da se rezultatski vrate u meč, iako su pokazali veliku želju i inicijativu. Ipak, iako je meč bio veoma uzbudljiv, nije bio preterano atraktivan, tako da nije bilo ni nekih velikih prilika. Napadač Ukrajine, Roman Jaremčuk je pred sam kraj meča uspeo da se izbori za prostor i uputi udarac, ali lopta odlazi pored gola Austrije.

Ukrajina je u grupnoj fazi osvojila tri boda i sada je ostalo samo da se nada da će se u eliminacionu fazu plasirati kao trećelasirana, dok je Austrija sa šest osvojenih bodova završila na drugom mestu. U nokaut fazi će se sastati sa italijanskom selekcijom.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Komentari (0)

Sport