Fudbal

Zvezda vratila Milunovića: Novi motivi i veća doza odgovornosti

Komentari

Autor: Euronews

28/07/2022

-

14:40

Zvezda vratila Milunovića: Novi motivi i veća doza odgovornosti
Zvezda vratila Milunovića: Novi motivi i veća doza odgovornosti - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Nemanja Milunović i zvanično se vratio u Crvenu zvezdu, potpisao je danas dvogodišnji ugovor. I ponovo će nositi dres sa brojem 19 koji je spletom okolnosti ostao slobodan jer je Osman Bukari zamenio taj broj za "11"

Sportski direktor Mitar Mrkela nije imao mnogo toga da kaže o igraču koga drugi put promoviše u direktorskoj eri.

"O Milunoviću se sve zna, on će će biti veliko pojačanje za nas. Milun dobro poznaje zahteve Dejana Stankovića, neće mu biti potrebno vremena da se adaptira. Njega navijače vole, svlačionica ga obožava", rekao je Mrkela

Popularni "Đed" je zadovoljan povratkom.

"Jako je lepo sedeti opet sa vama, čast i zadovoljstvo je biti ovde. Novi motivi, veća je doza odgovornosti. Znam koja su očekivanja i dajem obećanje da ću da opravdam poverenje", rekao je Milunović.

Kaže da se oseća kao da nije ni odlazio.

"Jako se lepo osećam u Zvezdi. Vraćaju mi se sve amocije za 2,5 godine koje smo proživeli. Imponuje mi povratak kada svi žele u klubu, insistirali su na tome svi od direktora Terzića i Mrkele, šefa skautinga Marina, do trenera Stankovića. Otišao sam, ali sam nedeljno bar sa jednim od saigrača bio na vezi. Bio sam upućen u sva dešavanja kao da sam tu. Bitno je da nastavimo ovaj put."

Njegovim dolaskom "neće morati da skače samo Katai".

"Često se šalim sa Saletom Kataijem da kad mene nema samo on skače. Želeo bih da se vrati ta godina kada sam bio efikasan, jer svako od nas voli da bude strelac".

Broj na dresu nije kaparisao.

"Mislio sam da je Bukari nosio broj 19, ali sam na poslednjoj utakmici video da je imao 11 na leđima. Opet sam sa brojem 19".

Prošle godine mnogi su očekivali da će videti na terenu tandem Milunović-Dragović. Moralo je da prođe godinu dana do toga.

"Upoznali smo se pre godinu dana, radi se o jako dobrom čoveku, a na terenu je pokazao klasu. Svako bi želeo Draga pored sebe, ali i Čupu. Kad sam bio ovde često sam isticao Erakovića kao ekstra talenta. Bilo je samo potrebno vreme da to i pokaže".

Ako prođe Pjunik, turski Trabzon jedan od mogućih rivala u plej-ofu Lige šampiona.

"Gledam uvek svakog prvog rivala. Idemo korak po korak. Trabzon je dobra ekipa, ali ne i nepobediva. Po mom jednogodišnjem iskustvu u Turskoj znam da imaju vrline i mane. Imaju dobar napadački tandem, ali i mane koji bismo mogli da iskoristimo, ako dođe do toga da igramo protiv njih", zaključio je novi-stari defanzivac crveno-belih.

Komentari (0)

Sport