Fudbal

Stanković pred Radnik: Očekujem da nas napadnu iz kontre, Milunović će dobiti minute

Komentari

Autor: Euronews

28/07/2022

-

18:17

Stanković pred Radnik: Očekujem da nas napadnu iz kontre, Milunović će dobiti minute
Stanković pred Radnik: Očekujem da nas napadnu iz kontre, Milunović će dobiti minute - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Crvena zvezda će sutra od 21 sat (Arena 1 Premium) dočekati na svom terenu Radnik u utakmici četvrtog kola MozzartBet Superlige, a očekivanja pred meč izneo je trener domaćeg sastava Dejan Stanković.

"Nemamo nikakve dužnike, niti igramo osvetoljubiv fudbal. Igramo fudbal za nas, naš klub i navijače, a ne bavimo se sporednim stvarima. Nama je svaka utakmica podjednako važna, jer donosi tri boda. Da li će se ona završiti sa 1:0, ili 2:0 ili nekim trećem rezultatom, to ne menja. Ono što može da menja je naš odnos koji mora da bude maksimalan i na tome insisitiram od kada sam došao u klub. Kada smo pravi i kada imamo pravi odnos, onda smo jak protivnik za svakog. To očekujem sutra, a ne revanšizam, već dobru koncentraciju, fokus, odnos i da napravimo lepu uvertiru za sredu", rekao je Stanković za klupski sajt.

Trener Crvene zvezde je potom detaljnije analizirao sutrašnjeg rivala.

"Radnik je prošle sezone igrao organizovan fudbal, dosta čvrsto iza lopte, sa fenomenalnom ofanzivnom tranzicijom gde su iskoristili sve vrline koje su imali. nisu zadovoljni kako su počeli sezonu, došlo je do promene trenera što verovatno dosta toga remeti u njihovim redovima. Ipak, očekujem organizovani igru iza lopte i pokušaj da nas kroz kontre ugroze. To je nešto našta u prvenstvu nailazimo stalno, naročito kada igramo kod kuće".

Stanković se potom osvrnuo i na povratnika Nemanju Milunovića, koji bi već sutra mogao da obuče Zvezdin dres.

"On poznaje ambijent i ekipu. Koliko sutra može da zaigra iako je danas došao. Nismo se mi promenili, nije ni on, samo je stariji godinu dana. Milunović poznaje način na koji igramo i konstruišemo igru. Unapredili smo se, ali ne toliko da ne može da pohvata konce. Videću ga danas na treningu i sigurno će imati sutra minute".

Strateg beogradskog tima zadovoljan je igrom napadača.

"Zadovoljan sam kako svi rade. Špicevi su posebna rasa i vrsta, specifični su. Pavkov je odradio odlične pripreme i zimske i letnje i ubira plodove rada. Tu su Ben, Ohi i Pešić koji radi da bi sustigao saigrače što se tiče forme. Ne možemo da igramo sa četiri napadača, a još uvek je pravilo da 11 fudbalera može da počne utakmicu. Svakako možemo da igramo sa jednim ili maksimalno dva špica, uz to imamo ofanzivne igrače, napadačka krila. Ipak to je vrteška bez kraja, kada neko fali, pita se zašto ne igra i sve ide u krug. Koga nema, on se iz nekog razloga stavlja u prvi plan, ali ne obazirem se na to. Lepo je biti na "mukama" kada imaš napadače sa statistikom u nogama. Uvek treba ispoštovati onog ko je u formi, ko je spreman. Ohi je izašao iz povrede, Ben se kasnije priključio, Pešić došao naknadno, jedino je Pavkov odradio pripreme od početka do kraja. Postoji razlog zbog čega neko počinje i zbog čega je u formi."

Prokomentarisao je i Pjunik, narednog rivala crveno-belih u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Taj meč je na programu u sredu od 20:45.

"Za mene nije iznenađenje što je Pjunik prošao, iako su izgubili utakmicu kod kuće 0:1. Video sam da su dosta organizovaniji i takmičarskiji od Didelanža. Tako je da su tri gola u gostima postigli posle katastrofalnih krešaka defanzivaca i golmana, ali svakako. Imamo još Radnik, svaka utakmica je generalna proba za sledeću, ne kalkulišemo. Posle toga ćemo pričati o Pjuniku", zaključio je Stanković

Komentari (0)

Sport