Fudbal

Zvezda dočekuje Pjunik, počinje borba za Ligu šampiona

Komentari

Autor: Euronews

03/08/2022

-

08:54

Zvezda dočekuje Pjunik, počinje borba za Ligu šampiona
Fudbaleri Crvene zvezde - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Crvene zvezde dočekaće večeras u 20.45 sati Pjunik iz Jerevana u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona, a utakmicu možete pratiti u direktnom prenosu na TV Arena 1 Premium.

Crveno-beli započinju kvalifikacije sa namerom da se plasiraju po treći put u poslednjih šest sezona u grupnu fazu elitnog takmičenja. Srpski šampion dočekuje ovaj meč u dobrom raspoloženju posle uspešnih nastupa u prva četiri kola domaćeg prvenstva, gde su ubedljivo zabeležili sve četiri pobede uz gol razliku 17-1.

Prethodne sezone beogradski tim stigao je do osmine finala Lige Evrope, gde je eliminisan od Glazgov Rendžersa. To je ujedno bio i najveći uspeh ekipe od sezone 2017/18 kada je i počela serija Zvezde koja je kasnije dva puta došla do grupne faze Lige šampiona i tri puta do eliminacione faze Lige Evrope.

Što se tiče Pjunika, radi se o klubu koji je osnovan 1992. godine, a u prethodne tri decenije osvojio je čak 31 trofej u Jermeniji, po čemu je  najuspešniji tim u zemlji. Evropski rival Zvezde je 15 puta došao do naslova prvaka Jermenije, a u svojoj klupskoj vitrini ima i osam nacionalnih Kupova i devet Superkupova.

Minule sezone osvojili su šampionsku titulu posle šest godina pauze, čime su prekinuli dominaciju Alaškerta i Ararata.

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković okarakterisao je duel protiv Jermena kao presudan za klub


"Završni cilj je prolaz, kako će da dođe taj prolaz, ne zanima me. Samo me zanima cilj. Ako se to desi, bavićemo se daljim rivalima. Ali, ovaj meč je za nas presudan. Za klub, navijače, za celinu", izjavio je Stanković.

Trener petostrukog uzastopnog prvaka Srbije istakao je da očekuje dobru igru svog tima i ispunjene tribine stadiona "Rajko Mitić".

"Pjunik možda nije favorit, ali videli smo brojna iznenađenja u ovoletošnjim kvalifikacijama. Mnogo smo se spremali za ovaj dvomeč, izanalizirali smo odlično rivala. Pjunik je ekipa koja menja igrače, sistem u toku utakmice, ali bićemo spremni na svako pitanje koje nam Jeremeni budu postavili. Očekujemo pun stadion, dobru igru i uradićemo sve da prođemo", rekao je Stanković.

Revanš meč igraće se 9. avgusta u Jerevanu (19.00), a klub iz Ljutice Bogdana odložio je duel petog kola Superlige protiv Vojvodine kako bi imao više vremena za odmor pred put u Jermeniju.

Crvena zvezda je juče na žrebu u Nionu saznala potencijalnog rivala u borbi za plasman u Ligu šampiona. Ukoliko eliminišu Pjunik, crveno-beli će u plej-ofu elitnog takmičenja igrati protiv pobednika dvomeča između Makabija iz Haife i Apolona iz Limasola.

Izraelci će večeras dočekati Apolon u Haifi, a revanš je 9. avgusta na Kipru.

Komentari (0)

Sport