Fudbal

Zvezda deklasirala Pjunik 5:0: "Tornado" Bukari vodi ka plej-ofu Lige šampiona

Komentari

Autor: Euronews

03/08/2022

-

22:44

Zvezda deklasirala Pjunik 5:0: "Tornado" Bukari vodi ka plej-ofu Lige šampiona
Zvezda deklasirala Pjunik 5:0: "Tornado" Bukari vodi ka plej-ofu Lige šampiona - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Crvena zvezda je napravila veliki korak ka plej-ofu Lige šampiona, pred skoro 40.000 gledalaca na stadionu "Rajko Mitić", na krilima turbo krila iz Gane Osmana Bukarija pobedila je Pjunik 5:0 (3:0) u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija i u revanšu u utorak 9. avgusta trebalo bi da vizira prolazak i izvesno zakaže duel sa Makabijem iz Haife koji je bio ubedljiv protiv Apolona (4:0).

Osman Bukari je valjda čekao punu "Marakanu" i evropsku premijeru da pokaže klasu i opavda uloženih dva miliona evra u njega ovog leta. Da je bivši igrač Genka brz znali su svi, ali je večeras na "Marakani" pokazao da je klasa od krilnog napadača, bukvalno je razmontirao odbranu Pjunika, postigao je dva sjajna gola i asistirao Kingsu Kangvi za ubedljivih 3:0 na poluvremenu. U nastavku je meč za pamćenje ukrasio trećim golom, a Stefan Mitrović je u prvom kontaktu sa loptom matirao Jurčenka. 

Turbo krilo iz Gane pokazao je da je raspoložen za igru već u drugom minutu kada je zatresao mrežu, ali je bio za pola metra u ofsajdu. Do 29. minuta i kontre za udžbenike iz koga je Zvezda povela, fudbaleri crveno-belih su imali dve-tri prilike, ali su brojnim nesvakidašnjim greškama omogućili gostima da prete i Borjanu, ali bez završnog udarca.

A, onda je Bukari za 15 minuta rasturio odbranu Pjunika. Posle kornera za goste, sevnula je kontgra, Bukari je isprintao 60-70 metara u nestvarnom sprintu, od centra je ostavio Zambrana, pretrčao je i golmana kao od šale i zapalio "Marakanu". Samo pet minuta kasnije Rodićev pas je Bukari filigranski prebacio do Kangve koji je loptu grudima uneo u gol. I na kraju balade, Bukari je ponovo nadmudrio Jurčenka, iskosa sa desne strane je loptu od stative poslao u mrežu. 

Kada se sve sabere, Zvezda nije igrala toliko dobro i sigurno koliko je Osman Bukari demostrirao silu.

Zvezda je odlučila u nastavku da pusti Pjunik da napada, umrtvila je igru i čekala momenat da ponovo zatrese mrežu. Osman Bukari je možda u 70. minutu hteo da cenutra, ali je lopta završila iza leđa Jurčenka. Kad je nekome veče, onda mu sve polazi za rukom.

A, da je Stefan Mitrović novi biser srpskog fudbala pokazao je na "Marakani" jer mu je trebalo nešto više od minut vremena da zatrese mrežu. Primio je pas od Kangve, zalomio rivala i pogodio suprotan ugao.

Zvezda je pokazala da je klasa za Pjunik, izvesno je prošla u plej-of za Ligu šampiona i obezbedila direktan plasman u Ligu Evrope već posle 90 minuta na "Marakani". Moraće u revanšu bez Milana Rodića koji je zaradio crveni karton na kraju.

Crvena zvezda - Pjunik 5:0 (3:0) u toku

Strelci: Bukari u 28, 44 i 70, Kangva u 34, Mitrović u 77. minutu. Stadion: "Rajko Mitić". Gledalaca: 40.456. Sudija: Artur Dijaš (Portugalija). Crveni karton: Rodić (Crvena zvezda) u 90. minutu.

Crvena zvezda: Borjan - Eraković, Dragović, Milunović, Rodić - Kanga (od 76. Sanogo), Kangva - Bukari (od 76. Mustafa), Katai (od 67. Srnić), Ivanić (od 76. Mitrović) - Pešić (od 69. Pavkov).

Pjunik: Jurčenko - Dašjan, Gajić, Žuninjo, Davidjan (od 46. Gonzales) - Kočuk (od 88. Nararjan), Zambrano - Otubanjo (od 56. Radeski), Harutjunjan (od 66. Nenadović), Kovalenko - Juričić (od 88. Mladenović). 

Uživo, Crvena zvezda - Pjunik 5:0

Drugo poluvreme

90. minut: Zvezda je lako zatvorila meč, cilj je ostvaren, plasman u plej-of Lige šampiona je gotovo ostvaren. Milan Rodić je za 30-tak sekundi dobio dva žuta kartona i neće ga biti u revanšu. Mogli su Pavkov i Mitrović opet da zatresu mrežu, ali ostalo je 5:0.

77. minut GOOL, Zvezda vodi 5:0, strelac je Stefan Mitrović. Nije proveo ni minut na terenu, a mladi krilni igrač je zatresao mrežu. Dobio je dobru loptu od Kangve, ušao je u šesnaesterac i pogodio dalji ugao. Zvezdina pojačanja su "petardirala" Jermene.

 

 

70. minut GOOL: Zvezda vodi 4:0, het-trik Osmnana Bukarija. Zvezdin krilni igrač je iskosa sa desne strane šutirao, golman Jurčenko je očekivao centaršut i pogrešio.

 

 

60. minut: Prvih 15 minuta nastavka protiče u naporima gostiju da smanje prednost, Zvezda se uzda u iskustvo, ali bi morala bolje da kontroliše loptu i igru. Gosti su imali nekoliko prekida, ali pored dobrih skakača domaćina ne uspevaju da ugroze Borjana.

55. minut: Zvezda ne forsira u drugom delu, igra mirno i čeka na nove tranzicije. Pjunik igra otvorenije, pokušava da postigne gol. Za sada se svi njihovi napadu završavaju na 16 metara od gola Borjana. Pokušao je Gonzales sa preko 25 metara, Borjan je morao da izbije loptu u korner.

Počeo je drugi deo, Gonzales je ušao umesto DavidjanaPrvo poluvreme

45+4: Kraj prvog dela, ubedljiva prednost Zvezde u režiji Osmana Bukarija.

44. minut GOOL, Zvezda vodi 3:0, Osman Bukari. Napadač iz Gane čuda čini na "Marakani", ponovo je pokazao i brzinu i klasu i iskosa sa desne strane od stative poslao loptu u mrežu. 

 

 

40. minut: Zvezda vodi, ali nova greška u pasu proizvela je žuti karton Dragovića na 17 metara od gola. A, druga kontru koja se nije završila kobno po Borjana. 

34. minut GOOL, vodi Zvezda 2:0, strelac Kings Kangva. Bukari je sjajno prošao po desnoj strani, prebacio odbranu a Kangva je uneo grudima loptu u mrežu. Gledao se VAR, ovog puta je bio na strani domaćina.

 

 

29. minut GOOL, vodi Zvezda, strelac Osman Bukari. Nestvarnio je brz krilni napadač Zvezde, pretrčao je u kontri 60-70 metara, od cengra je izdržao duel, zaobišao je golmana i lako poentirao. 

 

 

20. minut: Greške u pasu igrača Zvezde donose i kontre Pjunika. Na sreću igrača crveno-belih gosti nisu uspevali do sada da bolje završe akcije.

18. minut: dva dobra napada Zvezde, ali bez promene rezultata. Jurčenko je nogom odbranio udarac Bukarija sa desne strane, a Ivanić posle solo prodora nije uspeo da proturi loptu pored golmana Pjunika

15. minut: pokušao je Aleksandar Pešić da udarcem glavom promeni rezultat, ali je golman Jurčenko bio na mestu. Imali su crveno-beli i dobar napad po levoj strani, ali Rodić nije uspeo da pronađe Ivanića.

10. minut: Pjunik je dosta dobro ušao u meč iako Zvezda kontroliše utakmicu. Jermeni se ne brane, prave presing i dolaze do gola Borjana, ali za sada bez većih prilika. Crveno-beli još uvek nisu došli do svoje igre.

 

 

2. minut: Zatresla se mreža Pjunika, Bukari je digao "Marakanu" na noge posle asistencije Pešića, ali je posle pregleda VAR-a dosuđena ofsajd pozicija. Krilo Zvezde bio je pola metra iza leđa odbrane gostiju.

Meč je počeo, na stadionu "Rajko Mitić" je odlična atmosfera, preko 40.000 navijača došlo je da podrži crveno-bele

 

Crvena zvezda ima povoljan žreb u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ali večeras od 20.45 protiv Pjunika iz Jermenije (TV Arena 1 Premium) u okviru trećeg kola, moraće na terenu da potvrdi visoke aspiracije.

Dve poslednje sezone crveno-beli su se opekli baš na ovoj stepenici (Omonija, Šerif) koja je neizmerno važna jer se ulazi u plej-of, predvorje Lige šampiona, ali se obezbeđuje i direktan plasman u grupnu fazu Lige Evrope i zarađuje od devet do 11 miliona evra pre grupne faze.

Trener Dejan Stanković je ojačao igrački potencijal, napravljen je iskorak u igri i danas veruje da će za njega treća biti sreća, jer objektivno je Pjunik za klasu slabiji tim od crveno-belih.

Poslao je trener prvaka Srbije najjače adute na teren, u špicu će biti povratnik Aleksandar Pešić koji je i protiv Radnika pokazao da mu neće biti potrebno mnogo vremena da pohvata konce igre i ideje saigrača. Nema u timu Gobeljića jer će Eraković biti po desnoj strani, verovatno kao treći štoper uz Dragovića i Milunovića.

Sa druge strane prvak Jermenije je iznenadio rumunski Kluž, pa je kao gost prošao Didelanž i svakako da rasterećeniji ulazi jer je već napravio istorijski najbolji plasman u ovom takmičenju. Srpski internacionalci Zoran Gajić, Nemanja Mladenović, Uroš Nenadović imaće dodatni motiv da se pokažu na "Marakani", ali trebalo bi da se o ishodu mnogo više pita Crvena zvezda.

UEFA je pre sedam dana donela odluku da se VAR tehnologija koristi od trećeg kola kvalifikacija, pa će u sobi UEFA biti Portugalci Tijago Martins i Ugo Miguel.

Prvi mečevi 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona

Utorak

Staza šampiona

Šerif - Plzenj 1:2
/Akanbi 36 - Čori 41, Buča 55/

Ludogorec - Dinamo Zagreb 1:2
/Tekpeti 22 - Perić 6, Pat AG 9/

Sreda

Karabag - Ferencvaroš 1:1 (1:1)
/Ovusu 34 - Boli 17/

Bodo Glimt - Žalgiris 5:0 (2:0)
/Vetlesen 33, Pelegrino 36m Salvesen 58, Hoibraten 61, Espejord 90+3/

Makabi Haifa - Apolon 4:0 (1:0) 
/Pejnerbes 38, Mohamed 58, 62, Haziza 79/

Crvena zvezda - Pjunik 5:0 (3:0)
/Bukari 29, 44, 70, Kangva 34, Mitrović 77/

Staza nešampiona

Utorak

Monako - PSV 1:1
/Disasi 80 - Verman 38/

Rojan Union - Rendžers 2:0
/Teuma 27, Vanzeir 76/

Benfika - Midtjiland 4:1
/Ramos 16, 33, 61, Fernandez 40 - Sisto 77/

Sreda

Dinamo Kijev - Šturm 1:0 (1:0)
/Karavaev 28/

Revanši se igraju 9. avgusta

Komentari (0)

Sport