Fudbal

Čukarički izgubio 1:3 od Tventea, sledi revanš u Holandiji

Komentari

Autor: Euronews

04/08/2022

-

22:01

Čukarički izgubio 1:3 od Tventea, sledi revanš u Holandiji
Čukarički izgubio 1:3 od Tventea, sledi revanš u Holandiji - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Čukaričkog izgubili su od Tventea 3:1, u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija.

Tvente je u Beograd došao kao veliki favorit i na nesreću Čukaričkog sve je to prezentiovao na stadionu Partizana pa je pobedom od 3:1 (3:0) u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija napravio veliki korak ka plej-ofu.

Holanđani su ne samo za klasu kvalitetniji tim, već su brži, uigraniji, maštovitiji i da na golu nije bilo raspoloženog golmana Mićovića, Brđani bi možda prvi deo izgubili i sa većom razlikom. Čukarički je u drugom delu bio ravnopravan rival, smanjio je prednost i šteta što nije izvukao povoljniji rezultat.

Štoper Drezgić nije imao svoj dan, prvu grešku gosti nisu kaznili, ali drugu jesu. Posle kornera Rots mu je izmakao pažnji i sa pet metara glavom matirao Mićovića. 

Činilo se da će Čukarički moći da parira jer je u narednih 10-tak minuta pripretili preko Ndijajea i Badamosija, ali to je bilo sve što su uradili. Tvente je čuvao loptu, tražio pukotine i stvarao zicere. Dva je odbranio Mićović, ali udarce Flapa i beka Breneta nije mogao. Tvente je imao 6/6 udarce u okvir gola, tri puta je tresao mrežu.

Napravio je trener Dušan Kerkez tri izmene na poluvremenu i Ovusu, Adžić i Lučić doneli su brzinu i energiju Čukaričkom. Imao je Luka Adžić zicer u 50. minutu, ali je pogodio golmana, da bi se iskupio devet minuta kasnije sjajnom asistencijom za Kovača koji je smanjio prednost gostiju. 

Holanđani su se izgleda zadovoljili ubedljivim vođstvom, pa je Čukarički bio bolji i konkretniji tim u nastavku. Ovusu je mučio odbranu rivala, Adžić je takođe probijao odranu rivala, ali je izostao bolji završni pas. 

Komentari (0)

Sport