Fudbal

Partizan se nada zaradi od Asana

Komentari

Autor: Euronews

22/06/2021

-

13:54

Partizan se nada zaradi od Asana
Partizan se nada zaradi od Asana - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Generalni direktor Partizana Miloš Vazura, obrazložio je slučaj Takume Asana i pod kojim uslovima bi klub mogao da profitira od Japanca.

Tim iz Humske doživeo je pravi šok početkom maja, kada je crno-bele svojevoljno napustio najbolji strelac ekipe, nakon što je jednostrano raskinuo ugovor sa klubom.

Krilni napadač koji je naveo da je imao probleme prilikom isplata plata, otišao je u domovinu nadajući se da će novi angažman lakše pronaći, usled pogodonosti uživanja statusa slobodnog igrača.

Međutim, svi zainteresovani klubovi ukoliko bi postigli dogovor sa Japancem, bi morali da isplate odštetu Partizanu, koji se od ranije zaštitio ugovorom.

“Dosta klubova nas zove, pregovaraju sa nama nešto da plate i da se povuku tužbe protiv Asana, ali videćemo šta će biti. Zainteresovanim klubovima predajemo dokumentaciju, i svesni su posledice rizika njegovog angažovanja,“ rekao je Vazura i dodao da bi Partizan povukao tužbe, usled isplate transfera kao da i dalje nastupa za klub.

Rastanak dve strane bez obrazloženja svakako će dobiti epilog na sudu, gde prema najavama direktora iz Humske, povoljan ishod očekuju crno-beli.

Asano je u tim vicešampiona Srbije stigao u avgustu 2019. godine, a minule sezone je zabeležio 21 pogodak uz 10 asistencija, pre nego što je napustio klub u sred borbe za titulu i kup zemlje.

Komentari (0)

Sport