Fudbal

Trijumf Arsenala nad Kristal palasom na startu Premijer lige

Komentari

Autor: Euronews

05/08/2022

-

23:00

Trijumf Arsenala nad Kristal palasom na startu Premijer lige
Trijumf Arsenala nad Kristal palasom na startu Premijer lige - Copyright Tanjug/AP Photo/Ian Walton

veličina teksta

Aa Aa

Startovala je 31. izdanje Premijer lige, a u sjajnom tempu i velikoj borbi, koja krasi svaki meč najjače fudbalske lige na svetu, Arsenal je golovima Gabrijela Martinelija iz 20. minuta i autogolom Geija u 85. minutu pobedila kao gost Kristal Palas 2:0 (1:0).

Arsenal je pokazao talenat i klasu u prvih 25 minuta meča na Selhrst Parku. Uz sjajnog Gabirjela Žezusa, neuhvatljivog u tom periodu, "tobdžije" su presingom nametnuli jak ritam, saterali su domaćina na 20 metara od golmana i tu "oluju" su krunisali golom Martinelija u 20. minutu.

Prvi ovosezonski gol u Premijer ligi postignut je udarcem glavom, jer je posle kornera Zinčenko sa druge stative vratio loptu u peterac a snalažljivi napadač je ubacio u mrežu.

Da je svaki meč u Premijer ligi težak i specifičan, pokazao je nastavak meča jer je Kristal Palas došao sebi, preko Zahe je pokušavao da napravi višak, a samo zahvaljujući sjajnim odbranama golmana Ramsdejla nije bilo viđeno izjendačenje. Odbranio je zicere Eduaru (42) i Ezeu (52) i omogućio svojoj ekipi da ostvari startnu pobedu.

Pokušao je trener domaćina Patrik Vijeira uvođenjem Luke Milivojevića da promeni rezultat, međutim, odbrana Arsenala večeras je bila neprobojna.

A, onda je u polukonri Saka prošao po desnoj strani, uputio je jak udarac, a loptu je Gei glavom skrenuo u mrežu za konačnih 0:2.

Kristal Palas - Arsenal 0:2

Strelci: Martineli u 20, Gei (autogol) u 85. minutu. Stadion: Selhrst Park. Gledalaca: 25.456. Sudija: Endi Tejlor.

Kristal Palas: Guaita - Klajn, Andersen, Gei, Mičel - Šlup, Dukure (od 75. Luka Milivojević) - Ajuv, Eze (od 86. Obiovei), Zaha - Eduard (od 59, Mateta).

Arsenal: Ramsdejl - Vajt, Saliba, Gabrijel - Saka, Parti, Džaka, Zinčenko (od 83. Tirni) - Odegard (od 90+2 Lokonga) - Gabrijel Žezus (od 82. Nketiah), Martineli.

Komentari (0)

Sport