Fudbal

Irakli Azarov predstavljen u Crvenoj zvezdi

Komentari

Autor: Euronews

07/08/2022

-

13:29

Irakli Azarov predstavljen u Crvenoj zvezdi
MN Press - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Irakli Azarov, levi bek Dinama Batumija potpisao je višegodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom u petak, a danas je predstavljen na stadionu "Rajko Mitić".

Konačno je Milan Rodić, koji zbog isključenja ne putuje na revanš meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Pjunika (utorak, 19.00, TV Arena 1 Premium), dobio konkurenciju na svojoj poziciji. 

On je šeto pojačanje crveno-belih u ovom prelaznom roku (Kangva, Bukari, Mitrović, Pešić, Milunović), plaćen je 300.000 evra, ali nije i poslednji novajlija jer je plan da se dovedu zadnji vezni (čita Ado) i desni bek.

"Naše šesto pojačanje je Azarov. Dugo smo tražili nekoga ko mođže da bude rotacija sa Milanom rodićem i opredelili smo se za mladog igrača koji igra za selekciju Gruzije. Napredovao je poslednjih godinu dana, karakteriše ga ofanzivna igra, najjače strane su mu brzina, pas igra i centaršut. Naš stručni štab će imati drugačiju opciju na poziciji levog beka", istakao je sportski direktor Mitar Mrkela.

Mladi Gruzijac nije krio zadovoljstvo transferom.

"Srećan sam što sam deo Crvene zvezde. Ovo je veliki klub, daću sve od sebe da ostavim što bolji utisak i pomognem timu da osvoji što više titula i uspesima u Evropi", rekao je Azarov koji je zadužio dres sa brojem 16.

Marko Marin, novi šef skautinga, bio je ona ključna spona u transferu.

"Pričao sam sa Markom Marinom, objasnio mi je šta se od mene očekuje, o navijačima. Znao sam koliko je veliki klub Crvena zvezda. Nadam se da ćemo igrati Ligu šampiona, verujem da smo bolji od Makabija. Odgledao sam neke mečeve, drago mi je što ću biti deo tima. Znam Kataija, Milana Rodića, Kangvu, Zvezda ima sjajne igrače i nadam se da ćemo biti uspešni u budućnosti".

Konkurencija će mu biti Milan Rodić.

"On je sjajan igrač, sa mnogo utakmica u Zvezdi i nadam se da ću od njega mnogo naučiti. Verujem da ćemo sjajno sarađivati"

Trenera Dejana Stankovića pamti kao velikog igrača.

"Posle sjajne igračke karijere, gradi i veliku trenersku. Dobiću od njega sjajne savete, nadam se odličnoj saradnji", istakao je Gruzijac.

Azarov je rođen 21. februara 2002. godine u Tbilisiju. Bio je član svih mlađih reprezentativnih kategorija svoje zemlje, a za “A” selekciju nastupao je osam puta od 2021. godine.

Ove sezone je nastupao tri puta, već je igrao u kvalifikacijama za Ligu šampiona za Dinamo protiv Slovana iz Bratislave, kao i protiv leha iz Poznanja u kvalifikacijama za Ligu konferencija.

Nije ovo jedina dobra vest za Milana Rodića, jer je profesionalni ugovor sa Crvenom zvezdom potpisao i njegov mlađi brat Luka (18). Momak iz generacije 2004. igraće u ovoj sezoni za omladince Grafičara.

Komentari (0)

Sport