Fudbal

Do juče vama "nije bio spreman" za Premijer ligu: Gvardiola likovao pred medijima posle Halandovih golova

Komentari

Autor: Euronews

08/08/2022

-

09:07

Do juče vama "nije bio spreman" za Premijer ligu: Gvardiola likovao pred medijima posle Halandovih golova
Gvardiola i Haland - Copyright Tanjug / AP Photo/Frank Augstein

veličina teksta

Aa Aa

Erling Haland je sa dva gola doneo Mančester sitiju pobedu u Londonu nad Vest Hemom (2:0) na startu Premijer lige i tako postao tek drugi debitant u ovom klubu, posle Serhija Aguera, koji na debiju dva puta zatresao mrežu.

Mladi Norvežanin je trpeo kritike javnosti posle poraza od Liverpula u "Komnjuniti Šildu", mnogi su govorili kako se još nije prilagodio Premijer ligi, njenoj snazi...

Nisu samo golovi doskorašnjeg "vunderkinda" Borusije krasili ovaj meč, već i njegove kretnje, igra, način na koji je izborio penal, a zatim se odvažio i da ga šutira. Zbog svega toga trener Pep Gvardiola likovao je pred medijima.

 

 

„Pre nedelju dana nije mogao da se prilagodi u Premijer ligi, sada je tu uz Tijerija Henrija, Alana Širera i Kristijana Ronalda... Erling je bio veoma miran, podnosio je dosta kritika ove nedelje. Sviđa mi se način na koji je uzeo loptu za penal. Treba da pokažete tu ambiciju. To mi se zaista dopada. Debata je završena, znam da će davati golove", istakao je Gvardiola.

Španac tvrdi da Norvežanin ima sličan mentalitet kao i Lionel Mesi.

"Imao sam sreću da budem trener Lionelu Mesiju. On kad postigne gol, odmah želi drugi. Kad postigne dva onda hoće tri... Najbolji napadači nikada nisu zadovoljni. Oni su uvek gladni golova. Želimo da uključimo sve nove igrača. Sveže noge i sveži umovi, to je najbitnije. Želimo sve nove momke da vidimo srećne ovde, u gradu, timu. Želimo da im pomogneo da postanu bolji igrači".

 

 

Sam Haland davao je sasvim umerene izjave.

"Bilo je dobro. Dobar početak, bitna pobeda. Možemo da budemo zadovoljni. Za mene je važno što sam bio strelac na debiju, ali sada je već prošlo celih 30 minuta kako nisam postigao gol i moram da nastavim ovako", rekao je Haland.

I potvrdio je Pepove reči o mentalitetu.

"Mogao sam da postignem i treći gol, morao sam bolje da reagujem kod centaršuta Gundogana. Treniramo svakog dana vredno, uigravamo se, bićemo još bolji", istakao je nekadašnji igrač Borusije iz Dortmunda.

Komentari (0)

Sport