Fudbal

Prvi "večiti derbi" 18. septembra u Humskoj

Komentari
Prvi "večiti derbi" 18. septembra u Humskoj
Partizan i Crvena zvezda - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Takmičenje u Linglong Superligi Srbije počinje 17. jula i završava se 10. aprila naredne godine, a prvi "večiti derbi" u sezoni biće odigran 18. septmebra i to na stadionu partizana, odlučeno je žrebom.

Dva najveća srpska kluba takmičenje će početi protiv timova iz Novog Sada, budući da će u prvom kolu vicešampion Partizan gostovati Proleteru, a Crvena zvezda kao aktuelni branilac trofeja će ugostiti Vojvodinu.

Propozicijama takmičemja je predviđeno da se do kraja 2021. godine odigraju 22. kola elitnog ranga, zaključno sa 25. decembrom, a prvi meč prolećnog dela sezone biće odigran 12. februara, a da bi već 26. februara bio zakazan nvi "večiti derbi".

Na sednici Skupštine zajednice klubova Supelrige i Prve lige Srbije, klubovi su još obavešteni o uvođenju postupka licenciranja za takmičenje u Prvoj ligi Srbije kao i o intenciji koja se odnosi na smanjenje broja klubova učesnika u Superligi Srbije i promene sistema takmičenja u narednom periodu.

Takođe klubovi su upoznati sa odlukom o sistemu takmičenja za narednu sezonu i implementacijom VAR tehnologije na utakmicama Super lige Srbije.

Istovremeno inicirano je da se od FS Srbije zatraži veća zastupljenost profesionalnih klubova u izvršnim organima saveza i time podigne kvalitet saradnje u okviru fudbalskih organa. Takođe je razgovarano o inicijativi koje su u medijima pokrenuli naši najveći klubovi FK Crvena zvezda i FK Partizan i tom prilikom je konstatovano da su ove kao i inicijative svih ostalih klubova dobro došle i da su organi Zajednice pravo mesto za razmatranje svih predloga usmerenih u cilju razvoja profesionalnog fudbala.

Komentari (0)

Sport