Fudbal

Crvena zvezda u Jerevanu igra za koeficijent

Komentari

Autor: Euronews

09/08/2022

-

11:20

Crvena zvezda u Jerevanu igra za koeficijent
Crvena zvezda u Jerevanu igra za koeficijent - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Crvena zvezda u utorak od 19.00 (TV Arena 1 premium) gostuje Pjuniku u okviru revanša trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Crveno-beli su u prvom meču ubedljivo slavili rezultatom 5:0, kada je briljirao Osman Bukari sa tri postignuta pogotka.

Iako deluje da je sav posao već obavljen i da je srpski šampion već u narednom kolu, trener Dejan Stanković je na konferenciji za medije istakao da će od svojih igrača tražiti isti pristup kao u Beogradu:

''Treba da pokažemo ko smo, a Zvezda je veliki klub. Naša obaveza je da uvek idemo na pobedu i u skladu sa tim ćemo postupiti i sutra. Ponoviću, imamo dovoljno kvalitetnih igrača i želimo da odbranimo UEFA koeficijent, koji smo izgradili prethodnih sezona. Daćemo sve od sebe i idemo na pobedu''.

U Jermeniju nisu otputovali Aleksandar Pešić, Mirko Ivanić i Milan Rodić, ali sigurno je da Zvezda ima sasvim dobar roster i nema sumnje da će Stanković na teren poslati adekvatne zamene kako bi se došlo do trijumfa i napredovanja na listi koeficijenata.

Na golu bi trebalo da bude Milan Borjan, bez ikakve dileme. Štoperski tandem će najverovatnije činiti Nemanja Milunović i Aleksandar Dragović, dok bi Strahinja Eraković trebalo da deluje po desnom boku. Još uvek je rano za Iraklija Azarova, tako da će uz levu aut liniju igrati Marko Gobeljić. Vezni red će držati sada već dobri poznanici, Gelor Kanga i Kings Kangva, dok će po krilima opasnost praviti brzonogi Stefan Mitrović i Osman Bukari. Na poziciji iza napadača se očekuje Aleksandar Katai i u samom špicu bi trebalo da bude Milan Pavkov.

Treba napomenuti i to da ukoliko crveno-beli i večeras savladaju Pjunik, Dejan Stanković će postati trener sa najviše evropskih pobeda od 1991. godine do danas. Trenutno Vladan Milojević i on imaju po 14.

Ukoliko se ne desi najveće čudo u istoriji fudbala, Crvena zvezda će u četvrtom kolu kvalifikacija ukrstiti snage sa Makabijem iz Haife, koji je u prvom meču savladao Apolon sa 4:0.

Kvalifikacije za Ligu šampiona, 3. kolo:

18.00 Žalgiris - Bodo/Glimt (0:5)

19.00 Apolon Limasol - Makabi Haifa (0:4)

19.00 Pjunik - Crvena zvezda (0:5)

19.00 Viktorija Plzen - Šerif Tiraspolj (2:1)

19.45 Mitjuland - Benfika (1:4)

20.00 Ferencvaroš - Karabak (1:1)

20.00 Dinamo Zagreb - Ludogorec (2:1)

20.30 PSV - Monako (1:1)

20.30 Šturm - Dinamo Kijev (0:1)

20.45 Rendžers - Rojal Union SG (0:2)

Komentari (0)

Sport