Fudbal

Crvena zvezda sigurna u Jerevanu 2:0: Zakazan duel sa Makabijem u plej-ofu Lige šampiona

Komentari

Autor: Euronews

09/08/2022

-

20:50 >> 21:01

Crvena zvezda sigurna u Jerevanu 2:0: Zakazan duel sa Makabijem u plej-ofu Lige šampiona
Kanga - Copyright facebook.com/FK Crvena zvezda

veličina teksta

Aa Aa

Crvena zvezda je bez većih problema obezbedila plasman u plej-of Lige šampiona gde će se sastati sa Makbijem iz Haife (16/17. avgust u Haifi, 23/24. avgust u Beogradu) jer je u revanšu u Jerevanu pobedila Pjunik 2:0 (1:0). Crveno-beli su odigrali rutinski, kontrolisali su meč i u prvom poluvremenu imali dva jedanaesterca. Katai nije nadmudrio golmana Bučneva, ali zato Gelor Kanga jeste u samom finišu za mirno drugo poluvreme u kojem je Milan Pavkov, šestim golom u sezoni potvrdio trijumf.

Crvena zvezda je u meč ušla sa pojačanim veznim redom i Seku Sanogom kao "osiguračem" ispred kvarteta odbrane. Nije imao razloga Dejan Stanković da šalje na teren ofanzivniju postavu jer je imao 5:0 iz Beograda, pa se i očekivalo da crveno-beli kontrolišu meč i čekaju na neku traziciju.

Domaćin nije pritiskao presingom, pa smo videli uspavanku sve do 26. minuta. Posle kornera Kataija, Milunović je šutirao glavom, lopta je pogodila u ruku Žuninja, pa je sudija Kalum posle asistencije iz VAR sobe dosudio penal.

Katai nije loše šutirao, ali je golman Bučnev pročitao stranui i odbranio penal. Imao je priliku i Pavkov u 40. minutu (šutirao preko prečke), a na drugoj strani je Borjan imao dve intervencije posle udaraca sa distance.

FK Crvena zvezda

 

Ipak, Zvezda je u 44. minutu dobila i drugi penal. Posle kornera, Avagjan je rukama oborio sanoga u borbi za poziciju, sudiji Kalumu je ponovo asistirao VAR i dileme za njega nije bilo.

Loptu i odgovornost je uzeo Gelor Kanga i doveo je Zvezdu u vođstvo za relaksiranu atmosferu na poluvremenu.

U nastavku je Crvena zvezda uvećala prednost u 60. minutu. Marko Gobeljić je zabeležio asistenciju odličnim centzaršutom sa desne strane, a Milan Pavkov je sa par metara zakucao loptu glavom u mrežu za svoj šestiu pogodak ove sezone.

Imao je priliku domaćin preko Juričića da postigne počasni pogodak, međutim, Milan Borjan se baš namerio da i u drugih 90 minuta ostane nesavldan pa je panterski intervenisao i dobar prizeman udarac sproveo u korner.

Do kraja su crveno-beli lako sačuvali rezultat, uz nepotreban žuti karton Aleksandra Dragovića.

Pjunik - Crvena zvezda 0:2 (0:1)

Strelac: Kanga u 44. minutu iz penala, Pavkov u 60. minutu. Stadion: "Republika". Gledalaca: 5.000. Sudija: Vilijam Kolum (Škotska).

Pjunik: Bučnev - Dašjan, Žuninjo, Avagjan (od 78. Narajan), Bratkov (od 78. Garegvjian) - Ćoćiju, Harutjunjan (od 78. Ausi), Gonzales - Kovalenko, Juričić (od 84. Mladenović), Otubandžo (od 62. Radeski).

Crvena zvezda: Borjan - Gobeljić, Dragović, Milunović, Eraković (od 63. Stanković) - Sanogo (od 46. Mitrović), Kanga (od 77. Srnić), Kangva - Bukari (od 70. Mustafa), Katai (od 63. Ben) - Pavkov.

Uživo, Pjunik - Crvena zvezda 0:2

Drugo poluvreme

90+3: čekao se samo kraj meča, Pjunik se predao, Zvezda je u plej-ofu Lige šampiona. Očekivano i zasluženo uz pobedu u dvomeču od 7:0.

85. minut: Borjan je odbranio šut iz slobodnog udarca, crveno-beli čekaju kraj meča. Nepotreban žuti karton dobio je Dragović.

75. minut: Zvezda polako zatvara utakmicu, posao je gotovo odrađen bez greške.

69. minut: šansa za Bena, ali je bio u ofsajdu. 

66. minut: veliki zicer za Pjunik. Lopta se srećno odbila do Juričića, usamljenog na 12 metara, ali je Borjan sjajno intervenisao.

60. minut GOOL, Zvezda vodi 2:0, strelac je Milan Pavkov. Marko Gobeljić je scentrirao sa desne strane, a stameni napadač crveno-belih je glavom zakucao mrežu iz blizine.

 

 

59. minut: Inicijativu ima Pjunik, želi da izbegne poraz. Svi napadi domaćina odbijaju se od odbrambeni bedem srpskog šampiona.

51. minut: Ništa se specijalno ne dešava u Jerevanu osim što su dvojica navijača Pjunika ušla na teren pa je meč bio prekinut na kratko dok ih redari nisu izveli.

Počeo je drugi deo, Zvezda mora samo da odradi preostalih 45 minuta do plasmana u plej-of. Sanogo je izašao, Mitrović je na terenu.

Prvo poluvreme

45+4: Kraj prvog dela, Zvezda vodi iz polovičnog učinka sa bele tačke. Katai je promašio u 28, ali Kanga nije u 44. minutu.

44. minut GOOL, vodi Zvezda 1:0, strelac iz penala je Gelor Kanga.

 

 

43. minut, novi penal za Zvezdu. Avagjan je oborio Sanoga pri korneru, sudija Kalum je opet gledao VAR i nije imao dilemu.

40. minut: dobra šansa za Pavkova. Bukari je centrirao sa desne strane, a napadač crveno-belih je šutirao sa pet metara preko prečke.

34. minut: Imali su igrači Pjunika slobodan udarac sa 16 metara iskosa, ali je Borjan samo pogledom ispratio loptu koja je otišla preko prečke.

29. minut, Katai je izveo penal, ali je Bučnev sjajno odbranio. Ostaje 0:0. Na Kipru Apolon je uvećao prednbost na 2:0, novi sjajan gol postigao je Kol.

 

 

28. minut penal za Zvezdu. Igrao je Žuninjo rukom posle kornera Kataija i šuta Milunovića. Kolum je gledao VAR. 

26. minut: velika šansa za Zvezdu posle kornera, Milunović je sa pet metara šutirao ali je Bučnev sjajno intervenisao.

25. minut: Ništa se posebno ne dešava u Jerevanu, Borjanu se ukazivala pomoć zbog bola u zadnjoj loži, ali je kapiten ostao na terenu. Na Kipru je Apolon poveo protiv Makabija iz Haife 1:0, golom Ongende sa nekih 16 metara, ali Izraelci imaju 4:0 iz Haife.

15. minut: Očekivano se Pjunik više trudi da napadne, ali teško dolaze do gola Borjana. Odbrana crveno-belih za sada lako rešava neke situacije, ali nema ni dobrih lopti za Bukarija i Kataija, pa nema ni priliga za srpskog šampiona. Katai je šutirao posle rikošeta sa 16 metara ali pored gola.

5. minut: Miran početak crveno-belih, ko što se i očekivalo. Domaćin je imao jedan pokušaj preko Otubanja ali je šutirao preko gola.

Meč je počeo, na stadionu je oko 5.000 navijača, crveno-beli imaju podršku manje grupe od 150 navijača

Crvena zvezda je 95 odsto posla za prolazak u plej-of Lige šampiona obavila pre šest dana na stadionu "Rajko Mitić" kada je na krilima "Ferarija" Osmana Bukarija isprašila Pjunik 5:0, ali u današnji revanš meč neće ući opušteno jer želi novim trijumfom da potvrdi razliku u klasi i overi još jedan bod za srpski koeficijent UEFA.

Trener Dejan Stanković stigao je u Jerevan bez trojice startera, pocrvenolog Milana Rodića i lakše povređene Mirka Ivanića i Aleksandra Pešića.

Njihovi izostanak malo mu je i olakšao odluku, pa se od starta meča odlučio za malo defanzivniju postavku sa Seku Sanogom na mestu zadnjeg veznog.

Ukoliko se u Jerevanu i Limasolu sve bude odvijalo prema očekivanjima, Crvena zvezda će se za plasman u Ligu šampiona boriti protiv Makabija iz Haife. Prvi meč se igra u Haifi (16/17. avgust), revanš u Beogradu (23/24. avgust).

Revanš mečevi 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona

Staza šampiona

(0:5) Žalgiris - Bodo Glimt 1:1 (1:0)
/Keremeh 39 - Pelegrino 51/

(0:4) Apolon - Makabi Haifa 2:0 (2:0)
/Ongenda 19, Kol 27/

(2:1) Plzenj - Šerif 2:1 (1:0)
/Kliment 10. Moskera 62 - Akanbi 47/

(0:5) Pjunik - Crvena zvezda 0:2 (0:1)
/Kanga 44 penal, Pavkov 60/

(1:1) Ferencvaroš - Karabag 0:1 (0:1) u toku
/Zubir 7/

(2:1) Dinamo Z. - Ludogorec 3:1 (3.1) u toku
/Drmić 12, Oršić 27 penal, 44 - Despodov 45+4/

Staza nešampiona

(1:4) Midtjiland - Benfika 0:1 u toku
​​​​​​​/Fernandez 23/

(1:1) PSV - Monako 20.30

(0:1) Šturm - Dinamo K. 20.30

(0:2) Rendžers - Rojan Union Žil 20.45

Parovi plej-ofa Lige šampiona

Staza šampiona

Karabag/Fernecvaroš - Šerif/Plzenj

Bodo Glimt - Ludogorec/Dinamo Z.

Makabi Haifa - Crvena zvezda

Kopenhagen - Trabzon

Staza nešampiona

Dinamo K./Šturm - Benfika/Midtjiland

Union Rojal Sen Žil/Rendžers - Monako/PSV

Mečevi su na programu 16/17. i 23/24. avgusta

Žreb za grupnu fazu Lige šampiona održaće se 25. avgusta

Komentari (0)

Sport