Fudbal

Prvi trofej u sezoni za Real Madrid: Alaba i Benzema presudili Ajntrahtu

Komentari

Autor: Euronews

10/08/2022

-

22:53

Prvi trofej u sezoni za Real Madrid: Alaba i Benzema presudili Ajntrahtu
Prvi trofej u sezoni za Real Madrid: Alaba i Benzema presudili Ajntrahtu - Copyright Tanjug, AP Photo/Antonio Calanni

veličina teksta

Aa Aa

​Real Madrid je u prvoj zvaničnoj utakmici u sezoni došao i do prvog trofeja, pošto je u utakmici evropskog Superkupa savladao Ajntraht iz Frankfurta rezultatom 3:0. Bez mnogo muke je ''Kraljevski klub'' slavio u Helsinkiju golovima Alabe i Benzeme, a ono što je najinteresantnije kod ovog meča je prvi žuti karton pokazan u drugom minutu nadoknade.

Prvu šansu na utakmici i to fantastičnu imali su Nemci već u 12. minutu kada je Bore poslao sjajan pas ka Kamadi, koji je istrčao sam ispred Kurtoe i solidno šutirao, ali je Belgijanac pokazao zašto se smatra jednim od najboljih čuvara mreže na planeti.

Neposredno nakon toga, veliku priliku imao je i Real. Igrao se 16. minut kada je Valverde sa desnog boka uposlio Benzemu, a ovaj neverovatnim pasom izbacio Vinisijusa pred gol Ajntrahta. Brazilac je bez mnogo muke savladao golmana, ali je Tuta perfektnim uklizavanjem skinuo loptu sa gol linije i otklonio opasnost.

Kako je vreme odmicalo, izabranici Karla Anćelotija su sve više preuzimali inicijativu i bili opasniji, pa su krajem poluvremena nagrađeni golom. Igrao se 37. minut kada je Vinisijus najpre odigrao dupli pas sa Karimom Benzemom, nakon čega je napravio sjajan prodor po levom boku i jako dobro šutirao, ali je Kevin Trap bio na visini zadatka i lopta je završila u korneru.

Upravo taj ubačaj iz ugla prethodio je golu koji je postigao David Alaba. Toni Kros je centrirao, a Benzema skočio i poslao loptu ka stativi, gde se najbolje snašao Kazemiro i vratio loptu ka Austrijancu, a ovaj je bez mnogo problema prosledio u nebranjenu mrežu.

Samo nekoliko minuta kasnije, Madriđani su imali priliku da dupliraju prednost. Igrao se 41. minut kada je Kros sa desnog boka uposlio Benzemu, a Francuz dobro prihvatio loptu i šutirao sa ivice šesnaesterca, ali je bio neprecizan te je lopta završila kraj desne stative.

Drugo poluvreme je nastavljeno u ritmu prvog. Real je silovito napadao u želji da na vreme obezbedi pobedu, dok je Ajntraht samo puka sreća čuvala od toga. Najbliži drugom pogotku Madriđani su bili u 61. minutu kada je asistent kod prvog gola, Kazemiro, odlično pokušao sa nekih 20 metara i to slabijom, levom nogom, ali je lopta pogodila prečku i odbila se preko gola.

Međutim, već sledeća prilika pretočena je u pogodak. Igrao se 65. minut kada je Vinisijus uposlio Francuza, a ovaj ne baš najbolje šutirao sa nekih 15 metara. Reakcija golmana, Kevina Trapa, nije bila onakva na kakve smo od njega navikli, te mu je lopta prošla kroz ruke i završila u golu.

Do kraja meča nije bilo većih uzbuđenja, Real je mirno ušao u završnicu i rutinski priveo utakmicu kraju, kako bi se što bolje spremili za start primere koji je na programu narednom vikenda.

Sastavi: 

Real Madrid: Kurtoa, Karvahal (od 86. Ridiger), Militao, Alaba, Mendi, Kazemiro, Modrić (od 67. Rodrigo), Kros (od 85. Čuameni), Vinisijus (od 85. Sebaljos), Valverde (od 76. Kamavinga), Benzema

Ajtranht Frankfurt: Trap, Ture (od 70. Alario), Tuta, Ndika, Knauf, Rode (od 58. Gece), Sou, Lenc, Lindstrom (od 58. Muani), Kamada, Bore

Komentari (0)

Sport