Fudbal

Junajtedov užasan početak i "fenjer" u Premijer ligi: Ten Hag, trener sa najlošijim startom u poslednjih 100 godina

Komentari

Autor: Euronews

14/08/2022

-

09:17

Junajtedov užasan početak i "fenjer" u Premijer ligi: Ten Hag, trener sa najlošijim startom u poslednjih 100 godina
Fernandeš i Ronaldo - Copyright Tanjug/AP Photo/Ian Walton

veličina teksta

Aa Aa

Šamar od Brajtona (1:2), pa nokaut od Brentforda (0:4) zakucali su slavni Mančester junajted na poslednje mesto Premijer lige posle dva odigrana kola.

Porazi se dešavaju, mogu da se dogode čak i od dve ekipe iz donjeg doma, međutim, Junajted deluje obezglavljeno, nemoćno, bez ikakve naznake da bi u skorije vreme mogao da bude konkurentan. Kao vreća za boksovanje.

"Junajted je dotakao dno", tvrde engleski mediji, a čuveni golgeter Alan Širer, komentator "BBC" nije krio razočarenje partijom Kristijana Ronalda i ostalih igrača "crvenih đavola".

"Potpuni haos. Godine neuspeha, godine pogrešnih odluka menadžmenta. Nema vođe, užasan prlazni rok. Biće potrebno mnogo vremena i veliki novac da se stvari isprave, kao i mnogo strpljenja od strane navijača Junjateda. Ovaj klub je miljama daleko od mesta na kome želi da bude", nije štedeo Junajted Alan Širer.

 

 

Bivši kapiten Junajteda Geri Nevil nije za života video gori Junajted.

"Svedoci smo uništavanja Junajteda. Mislio sam da će klubu biti bolje, ali gledam Mančester 42 godine i ne mogu da se setim kada sam gledao lošije prvo poluvreme nego ovo protiv Brentforda", u neverici je pričao bivši desni bek.

O igri Junajteda je suludo trošiti reči: jedno veliko ništa. Ovo je prvi put u istoriji Premijer lige da je Junajted izgubio prva dva startna meča. 

Trener Erik ten Hag je tek drugi stručnjak u istoriji, posle Džona Čepmena 1921. godine koji je izgubio svoja prva dva meča na klupi. U poslednjih 101 godini ima najlošiji start!

Od 1936. i 11 uzastopnih poraza u gositma, Junajted je vezao sedam uzastopnih poraza na gostovanjima u Premijer ligi.

Brentford je ostvario drugu najubedljiviju pobedu i istoriji takmičenja u najjačoj ligi. Do jučerašnjeg "maltretiranja" Junajteda, rekordna je ona iz 1938. godine kada su dobili Grimzbi 6:1.

Junajted je stvarno dotakao dno.

Komentari (0)

Sport