Fudbal

Trijumf Notingem Foresta u Premijer ligi nakon 23 godine

Komentari

Autor: Euronews

14/08/2022

-

17:42

Trijumf Notingem Foresta u Premijer ligi nakon 23 godine
Notingem Forest - Vest Hem - Copyright Tanjug/(AP Photo/Rui Vieira)

veličina teksta

Aa Aa

Nakon 23 godine odsustva iz Premijer lige, fudbaleri Notingem Foresta vratili su se u elitno društvo, a u duelu sa Vest Hemom zabeležili su i prvi trijumf od povratka.

Pobedu domaćinu doneo je Taivo Avonji, ali je u pravog junaka izarastao golman Din Henderson. Fantastičnim odbranama sačuvao je svoju mrežu, u 65. minutu odbranio je penal Deklanu Rajsu.

Nakon primljenog gola u u nadoknadi prvo poluvremena, gosti su u nastavku krenuli u ofanzivu. Može se reći da nisu imali sreće, u 44. minutu poništen je pogodak Benrame, da bi na samom početku drugog dela Vest Hem imao dve stopostone šanse u istom minutu. Udarac Fornalsa sa 18 metara zauistavila je prečka, odbitak je glavom pokušao u Mrežu da pošalje Souček ali je golman domaćih sjajnom intervencijom sprečio izjdnačenje.

Petnaest minuta kasnije ponovo se zatresla prečka, ovaj put malerozan je bio Benrama. Već u narednom minutu krenula je kontra gostiju, Souček je izblokiran u petercu, prethodno je Benrama prošao po levoj strani. Mrežu je spasao Skot Mekena, VAR je utvrdio da je to učinio rukom  i dosuđen je penal, a udarac Rajsa sa 11 metara  Henderson je pročitao.

U finišu Kurt Zuma je bio dobar u skoku, glavom je šutirao, sa gol linije loptu je izbacio Niko Vilijams i Notingem Forest je stigao do tri boda.

Komentari (0)

Sport