Fudbal

Stanković pred Makabi: Nema favorita, proći će hrabrija ekipa

Komentari

Autor: Euronews

16/08/2022

-

20:39

Stanković pred Makabi: Nema favorita, proći će hrabrija ekipa
Stanković pred Makabi: Nema favorita, proći će hrabrija ekipa - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Crvene zvezde u sredu od 21.00 (TV Arena 1 premium) gostuju Makabiju u Haifi u okviru prvog meča plej-ofa za Ligu šampiona.

Trener crveno-belih, Dejan Stanković, je na konferenciji za medije izneo svoje utiske pred sutrašnju utakmicu. 

Na samom početku, istakao je da je stručni štab dobro analizirao protivnika, kao i uvek:

''Videli smo mi njihove, ali i oni naše mečeve. Imali smo prilike da prostudiramo jedni druge. Ova utakmica je bitna, ali i lepa za obe ekipe. Makabi je uradio veliku stvar izbacivanjem favorizovanog Olimpijakosa i sigurno uz dosta samopouzdanja dočekuju ovaj meč. Mi smo bili stabilni u ovim kvalifikacijama, krenuli smo iz trećeg kola, zaslugom kluba i prethodnih godina, gde je Crvena zvezda bila standardni učesnik evropskih takmičenja. Spremno smo došli u Izrael, iako je ovde samo prvo poluvreme, kako mi to volimo da zovemo. U Beogradu nas čeka revanš, tako da moje viđenje je da će hrabrija i opreznija ekipa proći dalje''.

Potom je odgovorio na pitanje zašto njegova ekipa nije trenirala u Izraelu, uz konstataciju tamošnjeg reportera kako će stadion biti krcat:

''Teren je uvek isti, ne verujem da tu može nešto da se promeni. Da imamo trening pred 35 hiljada ljudi, pa i da istreniramo. Ovako prazan stadion, isto je. Da l ćemo trenirati u Beogradu ili ovde, nama ne menja puno. Naprotiv, čak mi je i bolje da imam još jedan dan za taktičke zamisli, jer kad dođeš u goste to ne možeš. Zagreješ se, odigraš malo ševe, na dva gola i to je to. A mi smo iskoristili za još jedan taktički trening i doputovali, nije nam prvi put da to radimo''.

Nije krio Stanković da je dobro upoznat sa svim protivničkim igračima:

''Znamo svakog igrača Makabija, pogotovo tih 13 koji su ''standardni'', skautirali smo ih sve, znamo sve o njima. Znamo im dobre, a pokušaćemo da im nađemo loše strane. Utakmicu ne dobija jedan igrač, dobija tim, pogotovo ove utakmice. Potrebni su svi i oni koji igraju i koji ne igraju, oni koji su na klupi i oni koji su ostali u Beogradu. Ovde prolazi ekipa, imaju izvanredne pojedince, brzinu i iskustvo. Ne može se slučajno proći u plej-of'', rekao je popularni ''Mister'', pa odgovorio na pitanje ko je favorit:

''Nema ovde favorita, detalji će odlučivati. Obe ekipe su dobre, imaju iskustvo, igrale su dosta ovakvih utakmica. Ulog je dosta veliki, mali detalji će odlučivati, ko više bude želeo, ko bude hrabriji. Ne vidim favorita ovde, igraćemo na dva stadiona, oba vruća, i ovde i kod nas. Sigurno da je mala prednost što je revanš kod nas kući, gde će biti 55 hiljada ljudi i neće se čuti zvižduk sudije koliko će biti glasno. Ko bude koncentrisaniji i hrabriji, ko bude više želeo, taj će proći''.

Napadač crveno-belih, Aleksandar Pešić, je na tri odigrane utakmice protiv Makabija uspeo da postigne dva pogotka dok je igrao u Izraelu:

''Imao sam tu čast, igrao sam u izraelskoj ligi. Igrao sam te lepe derbije, jedne od najlepših na svetu, posle našeg naravno. Postigao sam dva gola na tri meča, pre svega bih voleo da napravimo sutra što bolji rezultat, naravno voleo bih da postignem golove, kao i svaki napadač, ali nije mi to trenutno u mislima, zanima me samo da ostvarimo što bolji rezultat'', rekao je popularni ''Šilja'', pa dodao:

''Koga bih izdvojio od njihovih igrača? Prema onome što sam video dok sam igrao ovde, po mom mišljenju, njihov najbolji igrač je Haziz''. 

Komentari (0)

Sport