Fudbal

Zvezda izgubila bitku u Haifi, za dobijanje rata mora da probudi ratnike na "Marakani"

Komentari

Autor: Euronews

18/08/2022

-

09:25

Zvezda izgubila bitku u Haifi, za dobijanje rata mora da probudi ratnike na "Marakani"
Milunović i Katai - Copyright facebook.com/FK Crvena zvezda

veličina teksta

Aa Aa

Crvena zvezda je izgubila prvu od dve bitke za plasman u Ligu šampiona (3:2), a ako ne izvuče pouke i ne probudi ratnike u grotlu "Marakane" (23. avgust, 21.00, TV Arena Premium 1) možda će izgubiti i rat protiv Makabija iz Haife.

Izraelci su prezentovali sve što imaju: agresivnosti, presing, tranziciju, snagu, ali i ranjivost kada im se preskoči taj defanzivni blok veznih igrača (Lavi, Mohamed). Posle lošijih prvih 25 minuta, Zvezda je u preostalih 20 demonstrirala svoju snagu, od četiri zicera iskoristila je dva (Pešić, Kanga), preokrenula rezultat i na poluvreme otišla sa prednošću od 2:1.

Čini se da je trener Dejan Stanković na pauzi napravio taktičku grešku jer nije uveo Sanoga ili Srnića (možda i obojicu) da dobije na agresivnosti i zacementira prostor ispred odbrane i onemogući scenario iz nastavka kada su Piero i Šeri za 15 minuta digli 28.000 navijača na noge. I doneli prvaku Izraela prednost pred revanš 23. avgusta, jer Zvezda nije uspela u poslednjih 20 minuta da uzvrati.

"Kada izgubiš utakmicu nisi zadovoljan. Makabi ima prednost gola, moramo da budemo bolji u mnogo segmenata da okrenemo stvari u našu korist. Nema lakog ulaska u grupnu fazu Lige šampiona, ali ovakav nivo i ritam nam treba. Sigurno ćemo izvući pouke i biti bolji u revanšu, jer ova ekipa uvek teži da napreduje. Mnogo puta smo bili saterani leđima uza zid, pogotovo prošle godine, ali njihova reakcija je bila za ponos i to očekujem u Beogradu. Biće teška utakmica na Marakani za obe ekipe, ali gledaćemo da iskoristimo domaći teren i da pouke pretvorimo u našu korist, te da limitiramo njihove dobre strane i budemo agresivniji. Dosta agresivniji nego u Haifi", rekao je Stanković.

 

 

Previše individualnih grešaka u pasu napravili su igrači Zvezde da ne bi bili kažnjeni. To što su Srbiji prođe nekažnjeno, u Evropi ne može. Kada se tome oduzme nedovoljna agresivnost i čvrstina u duelima, a najbolji primeri su golovi Piroa kada je lako izneo dva duela, te Ivanića koji je mlako ušao u duel kod pre pasa ka Šeriju kod trećeg gola, Zvezda zaista ima šta da nauči iz poraza u Haifi.

"Mnogo neiznuđenih grešaka  je bilo tamo gde to nije dozvoljeno. Ne mogu da budem nezadovoljan odnosom, željom i voljom. Ipak, utakmica traje 90 minuta, stvar je koncentracije, ulaska u blok, da se ne dozvoli centaršut, no, sada su vruće glave. Mogli smo detalje u igri bolje da iskontrolišemo, ali nemam zamerke za igrače, jer ovo je teško gostovanje. Na momente smo kontrolisali utakmicu, na momente ne i gledaćemo da se to ne dešava u Beogradu. Optimista sam. Ne sumnjam u navijače Crvene zvezde, jer njima ne treba pozivnica. Znaju kako je biti uz tim i klub u momentima kada je lepo i kada to nije. U deficitu smo jednog gola i oni će znati da naprave atmosferu uz koju ćemo otići dalje", poručio je Stanković.

Sigurno će "Marakana" biti 12. igrač, međutim, za prolazak u Ligu šampiona, u meču koji vredi skoro pa 20 miliona evra, Zvezda i Dejan Stanković će morati da budu lukaviji, oprezniji, ali agresivniji, otresitiji i uzdati se u veći kvalitet. 

Katai mora da pokaže da je "magiko", Ivanić mora da bude onaj pravi, a Kangva direktniji. Bukari je jedini pravio ozbiljnu razliku u Haifi (dve asistencije), ali je zbog povrede morao da izađe u 60. minutu i svi se nadaju da će se oporaviti do revanša. Dragović se pomalo i čuvao da ne dobije suspendujući treći žuti karton, ali u revanšu će i njegova agresivnost i čvrstina dati dodatno samopouzdanje ekipi, ali i kolegi Milunoviću.

Generalni zaključak je da srpski šampion ima i bolji tim i bolje individualce, ali to mora da dokaže u utorak.

Komentari (0)

Sport