Fudbal

Asano ima novi klub: Japanac potpisao za Bundesligaša

Komentari

Autor: Euronews

23/06/2021

-

12:31

Asano ima novi klub: Japanac potpisao za Bundesligaša
MN Press - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Japanski fudbaler, Takuma Asano, postao je igrač nemačkog Bohuma.

Bivši fudbaler Partizana, je po navodima njegovog novog kluba, stigao bez obeštećenja jer je raskinuo ugovor sa crno-belima u maju. Generalni direktor Partizana, Miloš Vazura, je neposredno pre ovog transfera izjavio da Asano može da ode samo uz obeštećenje, ali izgleda da nije bilo tako.

Krilni napadač je tokom karijere već igrao za nemačke klubove, Šutgart i Hanover, a u Bohumu se nadaju da će sa njim dosta dobiti na kvalitetu:

„Oduševljeni smo što je Takuma Asano izabrao Bohum. Ima veliko međunarodno iskustvo, poznaje dobro Bundesligu i nemački fudbal. On je fleksibilan igrač, pokriva više pozicija u napadu i opasan je po gol. Posle obaveza u reprezentaciji dali smo mu slobodne dane, pa će se ekipi priključiti početkom jula“, rekao je Sebastijan Šindcilorc, sportski direktor Bohuma.

Dvadesetšestogodišnji Japanac je u Partizan došao u avgustu 2019. godine iz londonskog Arsenala uz obeštećenje od milion evra, a za to vreme je kao član crno-belih odigrao 77 utakmice, postigao 30 golova i upisao 15 asistencija.

Komentari (0)

Sport