Fudbal

Trener Zvezde traži borbenost u derbiju: Što se tiče fudbala, umemo da ga igramo dobro

Komentari

Autor: Euronews

30/08/2022

-

11:26

Trener Zvezde traži borbenost u derbiju: Što se tiče fudbala, umemo da ga igramo dobro
Trener Zvezde traži borbenost u derbiju: Što se tiče fudbala, umemo da ga igramo dobro - Copyright FK Crvena zvezda

veličina teksta

Aa Aa

Pred nama su utakmice 9. kola Mozzart Bet Superlige Srbije, a nema sumnje da duel Partizana i Crvene zvezde privlači najviše pažnje.

Zvezda derbi dočekuje sa maksimalnim učinkom, ali i novim trenerom, pošto je Dejan Stanković napustio klub, a angažovan je Miloš Milojević.

Stanković je otišao nakon eliminacije u plej-ofu za Ligu šampiona. Milojević je odmah stupio na scenu i istog dana kada je došao vodio je tim protiv Javora.

Debitovao je pobedom nad ivanjičkim klubom, a samo četiri dana kasnije čeka ga možda i najteži ispit, odnosno duel sa "večitim" rivalom.

"Psihološki se vraćamo posle šoka od Haife. Što se tiče igre, uvek može bolje. Igrači znaju odgovornost, moraju uvek da budu spremni, a znam kakav im je karakter, znam da će biti na maksimumu svojih mogućnosti", rekao je Miloš Milojević na konferenciji za medije.

Naveo je da je zadovoljan timskim duhom u drugom delu utakmice sa Javorom.

Govorio je i o komentarima navijača, i rekao da svako ko plati ulaznicu ima pravo da komentariše.

"Kada se pobeđuje, ekipa pobeđuje, kada se gubi, trener je kriv. Ne treba da se misli da sam mađioničar, zato što nisam. Ako se izgubi, najveća odgovornost ide na mene, i ja to preuzimam. Momci na terenu treba da preduzmu odgovonost što se tiče stvari koje radimo. Od navijača tražim samo podršku za momke", rekao je trener Crvene zvezde.

Kada je reč o sastavu, Milojević je istakao da su svi spremni. Nije želeo da otkrije ko će biti u sastavu, kada je upitan da li je Ohi otišao u Brondbi ili je sa ekipom.

Milojević je rekao da je Ohi u karantinu i da je u konkurenciji za tim, kao i novi napadač Kalifa Kulibali.

"Imamo kvaliteta da ih napadnemo i sa dva i sa jednim napadačem. Pešić, Ohi i Kulibali imaju različite karakteristike i ima mogućnosti za varijacije. Ko god bude igrao, uklopiće se u zahteve i biće pretnja za Partizan. Nebitno je ko će igrati, već kako će igrati cela ekipa".

Kulibali je u konkurenciji, iako je tek nedavno došao u klub.

"Derbi je, to svako od vas ovde može bar pet minuta. Kulibali je profesionalac. Da li je u takmičarskoj formi? Verovatno ne. Ali, mislim da ima neki poseban kvalitet koji nama treba i mislim da može na motivaciju to da izgura. Derbi se igra dva, tri ili četiri puta godišnje. Mislim da ni on bio srećan da ga sklonimo na startu. Morate da mu date na važnosti. Moramo da nađemo 11 koji mogu najbolje zajedno i koji mogu najbolje da odigraju utakmicu", rekao je Milojević.

Partizan iz šest odigranih utakmica u domaćem prvenstvu ima 11 bodova, a vezao je dve pobede pod vođstvom novog trenera Gordana Petrića, obe u samim finišima utakmica.

"Derbi je poslastica srpskog fudbala. Očekujem utakmicu punu žara, borbe. Poznajem filozofiju igre Petrića. Partizan ima kvalitet za njegovu ideju. Nisu imali očekivane rezultate na početku, ali imaju kvalitet. Zvezda mora da pokaže da smo mi ti koji kontrolišemo situaciju, igramo za gol, da smo direktni, i tako ostvarimo dobar rezultat", rekao je Miloš Milojević.

Po njegovim rečima, neće biti lako igrati na stadionu u Humskoj.

"Oni se osećaju dobro kod svoje kuće, kao i mi kod svoje. Ima igrača na kojima treba posebno obratiti pažnju. Bitno je da zatvorimo njihove kvalitete. Dobri su u tranziciji, prekidu... Više je do toga koliko smo mi spremni da uđemo u 'fajt'. U fudbalskom delu imamo kvalitet da nadvaldamo".

"Očekujem utakmicu punog žara i intenziteta. Da moji igrači ostanu mirni. Ako ne prihvatite izazov koji protivnička ekipa postavi, može da dođe do problema. Bitno je da mentalno prihvatimo da mora tako. A, fudbal ćemo igrati, imamo kvalitet da ga igramo dobro", kazao je Milojević.

Komentari (0)

Sport