Fudbal

Partizan gubio, pa poveo, a na kraju remi u Češkoj: Rikardo pogodio prečku

Komentari

Autor: Euronewš

08/09/2022

-

17:22

Partizan gubio, pa poveo, a na kraju remi u Češkoj: Rikardo pogodio prečku
Partizan gubio, pa poveo, a na kraju remi u Češkoj: Rikardo pogodio prečku - Copyright FK Partizan

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Partizana osvojili su bod na gostovanju ekipi Slovacko u okviru prvog kola grupe D Lige konferencija 3:3 (0:2).

Dvostruki strelac za domaći tim bio je Jan Kolabaški u prvom poluvremenu, na isti način je odgovorio Fuseni Dijabate, zatim je Rikardo napravio potpuni preokret, a konačan rezultat postavio Kozak.

A sve što je moglo po igrače srpskog vicešampiona da pođe po zlu u Češkoj je pošlo. Domaći tim je krenuo agresivno, igrači u crno-belom su bili potpuno smušeni i već u 5. minutu su primili gol. Taman kad su se malo osvestili usledio je sledeći gol domaćina, čiji je najopasniji igrač Jan Kolabiša i drugi put zatresao mrežu Partizana, a samo nekoliko minuta kasnije Kristijan Belić je dobio direktan crveni karton zbog nesmotrenog starta na sredini terena.

Igra Partizana je tada bila toliko loša i bezidejna, a odbrana panična, da je sve mirisalo na ubedljiv poraz. Na sreću, do odlaska na odmor igrači domaće ekipe nisu uspeli da pogode mrežu i otišlo se na odmor, a nakon njegovog završetka na teren kao da su izašla dva razliita tima. Neki novi Partizan i Slovacko koji nije znao šta ga je snašlo.

Trener Petrić je na pauzi između dva perioda igre izvršio samo jednu izenu, u svlačionici je ostavio Marka Živkovića, a na teren je otišao Patrik Andrade.

Ipak, nije on bio kreator preokreta crno-belih, već Fuseni Dijabate. Brzonogi fudbaler je za svega sedam minuta postigao dva gola, prvi sa ivice šesnaesterca, a drugi koji metar u njemu.

To je apsolutno slomilo domaćina, koji je stao, a Partizan, iako sa igračem manje, uspeo je preko Rikarda da dođe do potpunog preokreta, ali je kasnije domaći tim uspeo da izvuče remi.

Slovacko - Partizan 3:3 (2:0)

Sudija: Rob Harvi (Irska)

Slovacko: Ngujen – Rajnberk, Hofman, Kadlec, Kolabiška – Petržela, Daniček, Havlik, Holcer – Kozak, Mihalik. Trener: Martin Svedik.

Partizan: Popović - Marković, Saničanin, Vujačić - Urošević, Živkoivć (od 46. Andrade), Traore, Belić, Natho - Dijabate, Rikardo. Trener Gordan Petrić.

II POLUVREME

90. MINUT: Kraj. Ostalo je je 3:3.

83. MINUT 3:3: Mnogo sreće za domaći tim. Nova gužva u kaznenom prostoru Partizana, Aleksandar Popović je išao ka lopti, ali je ona pogodila jednog igrača, promenila smer i završila u golu. A već u narednom napadu Rikardo je pogodio prečku.

70. MINUT: Šansa za domaći tim, ali je lopta otišla preko gola. Crno-beli polako pokazuju znakove umora, jer igraju sa igračem manje. Uz to, se povredio i Natho koji traži zamenu.

61. MINUT 2:3: Partizan se potpuno vratio i preokrenu, a strelac je Rikardo Gomeš. Crno-beli su za 25 minuta u drugom delu pokazali više nego za celo prvo poluvreme.

 

 

51. MINUT 2:2: Opet Fuseni Dijabate. Partizan je ponovo u igri. Sad treba biti pametan, jer tim iz Humske ima igrača manje.

 

 

47. MINUT 1:2: Fuseni Dijabate je smanjio prednost rivala već na startu dugog poluvremana. Da li je ovo najava buđenja srpskog vicešampiona? 

 

 

46. MINUT: Počelo je drugo poluvreme, sa centra su krenuli igrači Partizana.

I POLUVREME

45. MINUT: Poluvreme. Mučenje Partizana je završeno, sledi pauza u kojoj nešto pod hitno mora da se promeni.

35. MINUT: Domaći igrači apsolutno kontrolišu meč. Pritiskaju igrače Partizana i čini se da treći gol visi u vazduhu.

28. MINUT: Trenutno je bez uzbuđenja u Češkoj. Partizan mora da se probudi ukoliko želi da uradi nešto na ovom meču.

22. MINUT: Crveni karton za Kristijana Belića. problemi sa crno-bele su sve veći.

 

 

20. MINUT 2:0: Kalabiška je ponovo strelac. Defanzivci Partizana ponovo deluju potpuno zbunjeno i nezainteresovano. 

 

 

15. MINUT: Partizan je preuzeo inicijativu, ali bez konkretnih prilika pred golom domaćih.

10. MINUT: Odmah odgovor na drugoj strani ekipe Slovacko. Uvukla se panika u odbranu Partizana i nekako su crno-beli uspeli da se spasu i izbace loptu u korner.

9. MINUT: Kontra Partizana, Natho je uposlio Rikarda, ali je napadač crno-belih za trenutak bio sporiji od golamana domaćeg tima. 

5: MINUT 1:0: Prvi šut domaćina u okvir gola i odmah stiže do gola. Jan Kolabaški je primio loptu imao vremena da se namesti i sa ivice kaznenog prostorta poslao loptu iza leđa Aleksandra Popovića.

 

 

3. MINUT: Imao je Partizan odličnu kontru, ali Fuseni Dijabate nije uspeo da iskontroliše loptu. Inače, kiša je počela da pada pre početka meča i stanje terena nije baš najbolje.  

1. MINUT: Meč je počeo, a sa centra su prvi krenuli igrači domaće ekipe. Crno-beli u Češkoj imaju podršku oko 300 navijača.

Fudbaleri Partizana od 18.45 gostuju timu Slovacko u 1. kolu grupe D Lige konferencija u kojoj crno-beli imaju ambicije da prezime, baš kao što su to učinili i prošle godine.

Srpski vicešampion nije dobro počeo sezonu, ali je dolaskom Gordana Petrića na mesto trenera uspeo, najpre da stabilizuje rezultate, a onda i unapredi igru, koja iz utakmice u utakmicu deluje sve bolje.

Stavlja to crno-bele iz Humske u ulogu favorita, tim pre što je češki tim u grupu D stigao iz poslednjeg, a Partizan iz prvog šešira i upravo na to podseća i trener Petrić.

"Mi jesmo favoriti na papiru, samo što to treba da dokažem i na terenu. Znamo da neće biti lako, češki tim gaji engleski stil igre, najviše podseća na ekipe iz Čempionšipa i uglavnom igra na duge lopte uz mnogo skokova, a treba da se spremimo i za veliki broj duela. Spremni smo na sve i i videćemo kako će se utakmica odvijati", poručio je uoči susreta šef stručnog štaba crno-belih Gordan Petrić.

Partizan u ovom susretu neće moći da nastupi u najjačem sastavu, budući da je u Beogradu ostao Kvinsi Menig, koji ima problema sa mišićem, ali se u ekipu vratio Aleksandar Filipović, koji će pojačati konkurenciju na poziciji desnog beka.

Komentari (0)

Sport