Fudbal

Remi Juventusa i Salernitane u Torinu: Sudijska nadoknada donela poništen gol i tri crvena kartona

Komentari

Autor: Euronews

11/09/2022

-

23:01 >> 23:27

Remi Juventusa i Salernitane u Torinu: Sudijska nadoknada donela poništen gol i tri crvena kartona
Remi Juventusa i Salernitane u Torinu: Sudijska nadoknada donela poništen gol i tri crvena kartona - Copyright Tanjug/Fabio Ferrari/LaPresse via AP

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Juventusa su nakon velike drame u finišu ipak remizirali sa ekipom Salernitane u okviru šestog kola italijanske Serije A. Iako je Iako je gostujući tim na poluvremenu imao prednost od 2:0, na kraju je rezultat bio 2:2.

Najpre je u 18. minutu iskusni Antonio Kandreva pogodio na asistenciju Paskala Mazokija i tako doneo prednost svom timu.

Vođstvo je duplirano u petom minutu nadoknade prvog poluvremena. Igrao se 50. minut kada je Krištof Pjatek bio precizan sa bele tačke i postavio rezultat na 2:0.

Ubrzo po nastavku igre u drugom delu, Juventus je uspeo da se vrati u meč. Filip Kostić je u 51. minutu prvo nadmudrio Kulibalija, a potom sa levog boka poslao odličan centaršut ka Bremeru, koji je fantastično zahvatio loptu glavom i sproveo je u mrežu. Bila je to druga asistencija srpskog reprezentativca u Seriji A.

Delovalo je da će Salernitana odneti sva tri boda, ali je u nadoknadi sve izgledalo drugačije od očekivanog. Najpre je Toni Vilena u sopstvenom šesnaestercu bio neoprezan i oborio je Kvadrada. Sudija je pokazao na belu tačku i odgovornost je preuzeo kapiten, Leonardo Bonući. Loše je izveo jedanaesterac, te je golman odbranio, ali je iskusni štoper ipak natrčao na loptu i levom nogom je ubacio u gol i tako izjednačio.

Juventus je krenuo svom snagom u napad i delovalo je da je u svojoj nameri uspeo... Igrao se osmi minut nadoknade kada je nakon kornera najbolji u skoku bio Arkadijuš Milik i glavom pogodio za 3:2, nakon čega je u proslavi skinuo dres i dobio žuti karton.

Međutim, sudija je nakon toga dobio signal iz VAR sobe da se Bonući našao u nedozvoljenoj poziciji i da je, iako nije imao dodira sa loptom, ''smetao'' golmanu Salernitane i pogodak je poništen. Ta odluka je izazvala mnogo negodovanja i sukoba na terenu, pa su na kraju uz Milika isključeni i Kvadrado i Federiko Facio, kao i trener Juventusa, Masimilijano Alegri.

Komentari (0)

Sport