Fudbal

Miloš Milojević pred Trabzon: Bićemo bolji nego protiv Monaka

Komentari

Autor: Euronews

14/09/2022

-

18:54

Miloš Milojević pred Trabzon: Bićemo bolji nego protiv Monaka
Miloš Milojević - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Crvene zvezde će sutra od 18.45 gostovati šampionu Turske Trabzonu u okviru drugog kola grupne faze Lige Evrope, a očekivanja pred novi međunarodni izazov izneo je šef stručnog štaba crveno belih Miloš Milojević.

"Očekujem da odigramo još bolje nego protiv Monaka, verujem da možemo i moramo bolje, dolazimo sa zamahom koji smo dobili pobedom u Pazaru i došli smo da ostvarimo pozitivan rezultat", rekao je trener crveno-belih.

Šef stručnog štaba Crvene zvezde analizirao je tim Trabzona i uporedio ga sa Monakom, protivnika u prvom kolu Ligi Evrope. 


"Trabzon se opredeljuje za posed, igraju manje direktno od Monaka. Biće to igra poseda, gde je veoma bitno da im to oduzmemo i da probamo da im ugrozimo zadnju liniju, da im idemo iza leđa i da probamo da iskoristimo naše brze igrače u napadu. Trabzon je tim sa izuzetno kvalitetnim pojedincima, ali ne mislim da je potrebno da razmišljamo o svakom pojedinačno, nego da fokus bude na igri tima. Bitno je da im oduzmemo posed" i iskoristimo našu brzinu", izjavio je Milojević na konferenciji za medije u Trabzonu.

Zdravstveno stanje u ekipi je zadovoljavajuće, pod upitnikom je samo Mirko Ivanić.

"Svi prvotimci se dobro osećaju i rade sa ekipom, pa i Mirko Ivanić. Pitanje za nas u stručnom štabu je da li i koliko on može da odgovori na ovom nivou, a ja smatram da može. Samo je pitanje perspektive, da li će to biti cela utakmica, poluvreme, 20 minuta", istakao je Milojević. 


Zvezdin prvotimac Nemanja Milunović, koji ima iskustvo igranja u Turskoj, rekao je da se tim Trabzona dosta promenio u odnosu na prošlu sezonu i posebno apostrofirao atmosferu.

"Dobro smo se pripremili, znamo šta nas čeka. Trabzon ima izuzetne navijače koji prave sjajnu atmosferu. Što se napadača tiče, gledajući prošlu sezonu kada sam igrao protiv njih, izmenilo se dosta toga. Otišli su Kornelijus i Nvakaeme koji su bili udarni tandem ekipe, a ostali Omar i Bakasetas. Verujem u pozitivan rezultat", istakao je Milunović i dodao da ne bi bio zadovoljan remijem, kao što je to uradio prošle sezone u dresu Alanje (1:1), već da želi pobedu.

U drugom meču grupe H sastaju se Monako - Ferencvaroš.

Komentari (0)

Sport