Fudbal

Liga šampiona: Rafael Leao asistent u pobedi Milana nad Dinamom

Komentari

Autor: Euronews

14/09/2022

-

20:40

Liga šampiona: Rafael Leao asistent u pobedi Milana nad Dinamom
AC Milan - Copyright Tanjug/(AP Photo/Luca Bruno)

veličina teksta

Aa Aa

U 2. kolu grupe E Lige šampiona, fudbaleri Milana  nisu dozvolili iznenađenje na "San Siru". Ugostili su Dinamo i slavili sa 3:1. Zagrepčani su na premijeri šokirali Čelsi minimalnom pobedom, u duelu sa šampionom Italije, međutim, nisu uspeli da naprave podvig i izbegnu poraz.  

Dinamo je uspešno odolevao u prvom poluvremenu, najbolju priliku domaćin je propustio kada je idealnim proigravanjem Brahim Dijaz omogućio Rafaelu Leau otvoren put ka golu gostiju. Utrčao je Portugalac u kazneni prostor Zagrepčana, ali ga je u polsednji čas stigao Moharami i izbio loptu u korner. 

U 44. minuta maler za goste, defanzivac Josip Šutalo skrivio je penal. Neoprezno je startovao u šesnaestercu, zakačio je po nozi Rafaela Leaa koji je završio na zemlji. Iskusni Olivije Žiru iz penala je doneo vođstvo "rosonerima".

Drugi deo sjajno je počeo za domaćina, Leao je centrirao, a  Salemakers efektno, udarcem glavom poslao loptu pod prečku za 2:0.

Bruno Petković je izveo pravu majstoriju u 58. minutu. Primio je loptu u kaznenom prostoru domaćina, između trojice protivničkih igrača proturio je loptu do Mislava Oršiča koji je kao i protiv Čelsija pogodio, i vratio rezulatsku neizvesnost.

U 77. minutu odlično su kombinovali Tomaso Pobega i Teo Ernandez, izmenjali su pasove , a akciju je završio Pobega. Preciznim udarcem poslao je loptu pod prečku za konačnih 3:1.

Rezultati 2. kola u grupa E

Milan - Dinamo 3:1

/Žiru 45p, Salemakers 47, Pobega 77 - Oršić 56/

Čelsi - Salcburg 21.00 (TV Arena sport 3)

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Komentari (0)

Sport