Fudbal

Ne preuzimam funkciju u Partzanu, ali tu sam da pomognem: Predrag Mijatović o pričama da će biti direktor crno-belih

Komentari

Autor: Tanjug

16/09/2022

-

13:13

Ne preuzimam funkciju u Partzanu, ali tu sam da pomognem: Predrag Mijatović o pričama da će biti direktor crno-belih
Predrag Mijatović - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Gotovo da ne postoji godina, najviše dve, a da se u javnosti ne pominje kako bi Predrag Mijatović mogao da preuzme neku od funkcija u Fudbalskom klubu Partizan. Jednom je to mesto predsednika, drugi put sportskog direktora ili generalnog sekretara, ali legendarni napadač crno-belih uvek imao isti odgovor da je to nemoguće, jer živi u Španiji.

Tako je i ovoga puta kad se pominje da bi mogao da nasledi Ivcu Ilieva na mestu sportskog direktora kluba iz Husmke.

"Žao mi je što se dešavaju stvari koje nisu pozitivne, niti za sportske rezultate, niti institucionalno. Informacije koje imam dobijam preko štampe i ne bih mogao da kažem nešto konkretnije. U svakom slučaju kao partizanovac sam raspoložen da pomognem onoliko koliko mogu. Vođenja sportskog projekta jednog velikog kluba kao što je Partizan nemoguće je raditi iz daljine, tako da kao partizanovac i neko ko voli klub, apsolutno sam raspoložen da pomognem, ali sa distance, jer sam i poslovno i privatno vezan za Španiju", rekao je MIjatović u intervju za Tanjug.

Taj posao se radi duboko involviran, prve godine bukvalno 24 sata dnevno, dok se stvari postave na svoje mesto, objašnjava Mijatović, koji je svakako kompetentan da govori na tu temu jer je kao sportski direktor radio u velikom Real Madridu.

"Naravno, u takvom nekom procesu morali bi i da se vuku potezi koji nisu popularni, ali da ne ulazim sad u detalje. Kao partizanovac želim im svima sve najbolje, ali ja sam mnogo daleko da bih mogao u ovom trenutku da razmišljam na tu temu".

Ali, zato je jako dobro upućen u dešavanja u prvom timu Partizana otkad je prvi trener postao njegov nekadašnji saigrač Gordan Petrić.

"Sa Petrićem me veže višedecenijsko prijateljstvo, igrali smo zajedno devedesetih u Partizanu, bili smo zajedno i u onoj omladinskoj reprezentaciji u ČIleu, poznajemo se čitavu večnost i jako mi je drago što je dobio šansu da bude trener. Znam koliko voli Partizan, kao i svi mi koji smo bili u klubu i nosili crno-beli dres, podseća Mijatović. Ima mnogo kvaliteta, posebno mirnoću u kriznim momentima, kada ekipa ne pruža što se od nje očekuje i mislim da je pravo rešenje. Uostalom, otkad je došao sve ide nekako na bolje. Kao njegov prijatelj želim mu sreću i da se vrati mogućnost da se bori za titulu", navodi Mijatović.

Dodaje da veruje da je sa Petrićem na klupi moguće da Partizan prekine petogodišnju dominaciju Crvene zvezde.

"Znam koliko je ambiciozan, verujem da sve to može, pogotovo što ove sezone titula donosi direktan plasman u Ligu šampiona, što je sjajno ne samo za igrače, nego i za klub, za finansije, jer plasman u Ligu šampiona donosi prilično veliku količinu novca. Liga konferencija je ozbiljno takmičenje i treba da urade sve da ostave dobar utisak. Nadam se da će sa Gordanom Petrićem uspeti da naprave nešto značajnije, bar kad je Evropa u pitanju".

A sa dosta optimizma u Srbiji se očekuje i Mundijal u Katar, nakon fantastičnih kvalifikacija tima koji predvodi Dragan Stojković Piksi.

"Sa Piksijem sam veliki prijatelj, naravno da smo u kontaktu, kroz cele kvalifikacije, do dana današnjeg pričamo o fudbalu. Napravio je neverovatan posao, od samog početka je verovao da će ekipa izboriti direktan plasman na Mundijal, što je u jednom trenutku bilo i malo neverovatno, ali poznavajući njega, onoliko koliko je ambiciozan, koliko su mu jasne ideje i koliko je znao šta hoće od tima, lično nisam bio iznenađen i jako mi je drago što je Srbija izborila direktan plasman u jednoj tako kvalitetnoj i teškoj grupi", rekao je Mijatović.

Komentari (0)

Sport