Fudbal

Totenhem drži korak za Sitijem, het-trik Sona protiv Lestera

Komentari

Autor: Euronews

17/09/2022

-

20:21

Totenhem drži korak za Sitijem, het-trik Sona protiv Lestera
Totenhem - Copyright Tanjug/(John Walton/PA via AP)

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Totehnema zadržali su korak za vodećim Mančester Sitijem. Dočekali su Lester i pobedom od 6:2 bodovno se izjednačili sa "građanima", dok je Lester šestim porazom za redom zakucan na poslednjem mestu sa osvojenim bodom u 7. kola Premijer lige.

Doprinos efikasnoj igri tima iz Londona dao je rezervni fudbaler Son, za pola sata na terenu, tri puta je zatresao protivničku mrežu  

 

  

Za goste je dobro počelo, već u 4. minutu dosuđen im je penal. Golman Totenhema Ugo Loris je odbranio udarac Tilemansa, ali se pomerao prilikom izvođenja najstrože kazne pa je udarac sa 11 metara ponovljen. U drugom pokušaju Tilelmans je bio nepogrešiv - 1:0. 

Tri minuta kasnije usledio je centrašut Dejana Kuluševskog sa roglja šesnaesterca na drugu stativu, iskorsitio ga je Hari Kejn i udarcem glavom izjednačio na 1:1.

Korner sa leve strane u 21. muinutu doneo je nove probleme za Lester, Ivan Perišić je centrirao na prvo stativu, a Erik Dajer udarcem glavom pogdio suprotan ugao za potpuni preokret - 1:2.

U 41. minutu Džejms Medison je idealno proigravanje Kastanja sa desnog krila krunisao efektnim udarcem za 2:2.

Do kraja prvog dela Sančez je šutirao glavom, a golman gostiju Deni Vord vrhovima prstiju skrenuo loptu  koja se potom odbila od prečke i završila u polju.

Samo što je počelo drugo poluvreme, gosti su pogrešili na svojoj polovini, Rodrigo Bentankur je oduzeo loptu Vilfredu Ndidiju, je   i udarcem po zemlji sa 16 metara doneo novo vođstvo. 

Isti igrač je asistirao Sonu u 73. minutu koji je udarcem sa ivice šesnaesterca pogodio rašlje za ubedljivije vođstvo Totenhema.

Koreac je šansu dobio u 60. minutu ali je do kraja upisao het-trik, još jednom  je, efektno, šutem sa 18 metara povisio na 5:2, da bi u kontri postavio konačnih 6:2.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Komentari (0)

Sport