Fudbal

Crvena zvezda dočekuje raspoložene Kruševljane, Voždovac na "krovu" protiv Čukaričkog

Komentari

Autor: Euronews

18/09/2022

-

11:18

Crvena zvezda dočekuje raspoložene Kruševljane, Voždovac na "krovu" protiv Čukaričkog
Crvena zvezda dočekuje raspoložene Kruševljane, Voždovac na "krovu" protiv Čukaričkog - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Crvene zvezde danas od 17 časova na svom terenu dočekuju Napredak, a utakmicu možete pratiti u direktnom prenosu na TV Arena 1 Premium.

Osim ovog susreta, danas se igraju još tri utakmice 12. kola Mozzartbet Superlige. 

Radnik će u Surdulici ugostiti Partizan (19:00, A1P), Voždovac dočekuje Čukarički (13:00, AS1), dok će u Novom Sadu Vojvodina igrati protiv Javora iz Ivanjice od 17:00 časova.

Šampion Srbije ulazi u meč protiv Kruševljana nakon poraza u Ligi Evrope od Trabzona (2:1), dok su prethodni duel u domaćem šampionatu igrali u Novom Pazaru, kada su golom Aleksandra Pešića u samom finišu slavili 2:1.

Za razliku od početka sezone, crveno-beli "kubure" sa formom u poslednje vreme i ako žele da zadrže bodovnu prednost nad "večitim rivalom", pobeda u Beogradu se postavlja kao imperativ.

"Ekipa je u dobrom stanju, naravno da tim koji je navikao da pobeđuje konstantno poljulja svaki lošiji rezultat. Treba nam iz utakmice u utakmicu da se podižemo, ali i nivo forme i rezultate. To je uloga trenera, da kada ne ide dobro ekipu podigne. Na meni je da zajedno sa momcima ispravim te stvari. Mislim da smo u prvenstvu i protiv Novog Pazara pokazali karakter i protiv TSC jako dobru igru, koja nažalost nije krunisana. Ubeđen sam da ćemo iz utakmice u utakmicu rasti", rekao je trener Crvene zvezde Miloš Milojević pred duel na stadionu "Rajko Mitić".

Posle tri uzastopne pobede u domaćem prvenstvu, Napredak sa druge strane dolazi u Beograd u odličnom raspoloženju. Radnički iz Kragujevca i Mladost GAT savladani su minimalnim rezultatom, dok su Kruševljani u Subotici pobedili Spartak rezultatom 2:1.

Zvezda sa 23 boda deli prvo mesto tabele sa TSC-om, koji ima tri utakmice više, dok je Napredak na 11. poziciji sa učinkom 3-2-5.

Partizan je na sedmom mestu sa 18 bodova i skorom 5-3-1. Poslednje dve utakmice u Superligi dobili su 6:0 i 5:1, a danas će u Surdulici pokušati da nastave pobednički niz protiv Radnika, koji je zakovan za dno tabele sa četiri boda.

Mozzartbet Superliga Srbije, 12. kolo.

Petak:

Radnički 1923 - Mladost GAT 3:0
/Šimić 11, Vidosavljević 40, 57/

Mladost Lučani - TSC 2:5

/Jojić 43, Gordić 62 - Antonić 13, Jovanović 15, Đakovac 53,56, Ratkov 81/

Nedelja:

13.00 Voždovac - Čukarički (AS2)

17.00 Crvena zvezda - Napredak (AP1)

17.00 Vojvodina - Javor

19.00 Radnik - Partizan (AP1)

Ponedeljak:

17.00 Kolubara - Novi Pazar

19.00 Radnički Niš - Spartak

Standings provided by SofaScore LiveScore

Komentari (0)

Sport