Fudbal

Real Madrid ima najbolji start sezone još od 1968. godine.: Dve pobede mu nedostaju da izjednači rekord

Komentari

Autor: Euronews

19/09/2022

-

10:23

Real Madrid ima najbolji start sezone još od 1968. godine.: Dve pobede mu nedostaju da izjednači rekord
Real Madrid ima najbolji start sezone još od 1968. godine.: Dve pobede mu nedostaju da izjednači rekord - Copyright Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Real Madrida, aktuelnog šampiona Evrope, savladali su sinoć gradskog rivala Atletiko Marid 2:1 u 230. međudosbnom okršaju i tom pobedom stigli nadomak apsolutnog klupskog rekorda.

Naime, Madriđani su pobedili svih devet ovosezonskih utakmica, što je njihov najbolji startrat sezone još od 1968. godine, a samo dva trijumfa im nedostaju da izjednače najbolji rezultat na startu sezone u 120 godin dugoj istoriji.

Igrači trenera Karla Anćelotija su trijumfoval u Superkupu Evope protiv Ajntrahta, šest mečeva La Lige i dve utakmice Lige šampiona, a pred njima su mečevi protiv Osasune, Šahjtora i Hetafea.

Imajući u vidu u kakvoj se formi nalaze, odnosno da su na pomenutih devet mečeva postigli 22 gola, a primili smao šest, stiče se utiska da je pomenuti rekord ozbiljno ugrožen.

"Oduševljeni smo, ide nam veoma dobro. Postoje mnoge stvari koje mogu da se poprave, to je normalno. Ne mogu da tražim više od ovog tima. Pobedili smo u svim mečevima, veoma sam srećan kako igramo i ponosan sam na svoje fudbalere. Branili smo se nisko, navikli smo na to i tom igrom smo zaustavili opasne napadače Atletika", rekao je Anćeloti.

Komentari (0)

Sport